EUR: 326,08 Ft
CHF: 289,57 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Sport

Háromszázan kísérték el a vb-re a hokicsapatot

Ma kezdődik a kazahsztáni divízió I/A jégkorong-világbajnokság, amelyen Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány kórházi ápolása miatt Majoross Gergely dirigálja a magyar csapatot.

A 39 éves Majoross rutinos szakember, az elmúlt években másodedzőként öt vb-n is segítette a csapatot. Az edző szerint sajnos nem megoldható, hogy folyamatos kapcsolatban legyen Tolvanennel, de bármikor fordulhat hozzá. A mieink ma a Koreai Köztársaság ellen kezdenek (Sport1, 8.30).


– Nagyon tetszik, amit az edzésen tapasztaltam, mindenkin látszott, hogy nagyon várja már a rajtot – nyilatkozta tegnap az MTI-nek Majoross.

Biztatásban nem lesz hiány, mintegy háromszáz elszánt magyar szurkoló érkezik a kazah fővárosba, Nurszultánba. Korea után Fehéroroszország, Litvánia és Szlovénia következik, végül a házigazda kazahok ellen zárjuk a vb-t. Az első két helyezett játszhat a 2020-as, svájci elit-vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenkét aranyat szereztünk a budapesti kick-box világkupán

    Tizenkét aranyat szereztünk a budapesti kick-box világkupán

    Minden szempontból sikeres volt a fővárosi BOK Sportcsarnokban lebonyolított kick-box világkupa. Az immár 25. alkalommal megrendezett versenyen rekordlétszámú mezőny, 42 ország közel 1700 sportolója indult. A magyar versenyzők teljesítették a hazai szövetség céljait, miután 12 felnőtt aranyéremmel felülmúlták a tavalyi szereplést.

  • Óriási lépés Tokió felé

    Óriási lépés Tokió felé

    A harmadik helyen végzett Hárspataki Gábor az Isztambulban megrendezett olimpiai kvalifikációs karate versenyen. A 102 ország 1800 sportolójának részvételével lebonyolított viadalon az MTK versenyzője a 75 kg-os súlycsoportban 190 induló között lett bronzérmes – olvasható a kizárólag magyar sportolókkal és magyar sporteseményekkel foglalkozó misportunk.