2019. április 20., szombat
Tivadar

Sport

Hasmenés és hányás gyötri az MTK focistáit

Vírusfertőzés miatt kidőltek a sorból az MTK labdarúgói. A rendkívüli helyzetre hivatkozva a klub az MLSZ-től a szombati, Haladás elleni bajnoki mérkőzés elhalasztását kérte.

Az MTK játékosainak mintegy kétharmada – és a szakmai stáb néhány tagja – vírusos gyomorfertőzést kapott. Sőt a fertőzés az utánpótláskorú játékosokat is elérte, ezért a klub arra kérte a szövetséget, hogy április 23-án  vagy 24-én játsszák le a Haladás elleni meccset.


– A múlt hétvégi debreceni bajnoki mérkőzés másnapján csapatunk egyik játékosa rosszul érezte magát, lázzal, hasmenéssel, hányással és végtagfájdalmakkal küszködött. Azonnali kezelést kapott, így két napon belül jobban is lett, viszont hétfőtől kezdve egymás után több játékosnál is hasonló tünetek léptek fel. Mindenki megkapta a megfelelő kezelést, ám a keret jelentős része legyengült állapotban van, egyrészt a vírusos betegség miatt, másrészt mert az edzéseken értelemszerűen nem tudtak részt venni a hét közepéig – nyilatkozta dr. Dreissiger Imre, az MTK  orvosa. Mivel az U19-es együttes is Budapesten készül, náluk is jelentkeztek hasonló tünetek, így a keret feltöltése onnan sem megoldható.

 

Kapcsolódó Cikkek