EUR: 326,52 Ft
CHF: 289,74 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Belföld

Hátrányos helyzetű gyermekeknek szerveznek húsvéti programokat

Összesen 125 rászoruló gyermeknek szervez húsvét alkalmából vidám programokat Baricz Dezső, a Baptista Szeretetszolgálat programszervezője. Öt turnusban érkeznek az iskolások vidékről és Budapestről is. Éttermek továbbá kulturális intézmények csatlakoztak a felhíváshoz, hogy a nehéz helyzetben élő csemetéknek különleges élményeket szerezzenek.

A Baptista Szeretetszolgálat immár ötödik éve folytatja rászoruló gyermekek szórakoztatását az ünnepek során. Baricz Dezső segítségével több mint százezer gyermek vehetett már részt különböző eseményeken. Ezúttal csoportonként 25 fő érkezik, hogy finom ebéddel ünnepelhessék a húsvétot.


Az első budapesti csoport április 17-én a Széchenyi Kertvendéglőben ebédelhetett, továbbá egyedi programként a Karmelita kolostort is meglátogathatták. Délután Szabadszállásról és Kunszentmiklósról jöttek a tanulók, akik a VakVarjú Buda Étteremben ehették meg a finom ebédet. 18-án a Nem Adom Fel Alapítvány által érkeztek a csemeték a Kakas Étterembe, 19-én Budapestről a VakVarjú Pest Étterembe, és 20-án szintén további diákok Szabadszállásról és Kunszentmiklósról a Széchenyi Kertvendéglőbe. A tanulók többek között a Szent István Bazilikát is meglátogathatják.

– Ezeket a programokat azért találtam ki, mert sajnos a fővárosban és környékén is élnek olyan szegény családok, akiknek a húsvét vagy karácsony alkalmából sem jut ünnepi ebéd az asztalra, de van, akinek meleg étel sem. Ezért minden évben kétszer, a két nagy ünnep során megszervezem, hogy az éttermek fogadják a kicsiket és nagyokat. A tanulók részéről ez nagy élmény, mert sokan közülük még nem jártak vendéglőben. Van, hogy nem is tudják, hogyan kell használni villát és kést, illetve nem is ettek még különleges ételeket. Jó érzés segíteni másokon, a felnőtteken is, de számomra mindig is a gyermekek állnak a középpontban – mondta a szervező, Baricz Dezső.


Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Sárverseny

  A nap képe: Sárverseny

  Az évente megrendezett Maldon Mud Race jótékonysági esemény versenyzői Essex-ben, a Blackwater folyó sáros partján mászva versenyeznek egymással és ezzel különböző jótékony célokra gyűjtenek pénzt.

 • A családban a jövő, nem a migrációban

  A családban a jövő, nem a migrációban

  Május 26-án sorsdöntő választást rendeznek Magyarországon. A tét nagy, ugyanis azt kell eldöntenünk, hogy a keresztény kultúránk megőrzése mellett tesszük le a voksunk, vagy a bevándorlást támogatjuk.

 • Orbán Viktor: Identitásunk megvédése Európa jövője

  Orbán Viktor: Identitásunk megvédése Európa jövője

  Magyarország a sorozatos európai válságok után azt a következtetést vonta le, hogy meg kell őrizni az identitást, meg kell védeni a biztonságot, és tovább kell erősíteni a versenyképességet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a ZalaZone zalaegerszegi járműipari tesztpálya első ütemének átadásán.

 • Nyomoznak a jobbikos aláírások miatt

  Nyomoznak a jobbikos aláírások miatt

  Nyomozást rendelt el a BRFK a Jobbik EP-választási ajánlóívein szereplő valótlan aláírások miatt – közölte a Magyar Nemzet. A lap információi szerint az ügyben feljelentést tett, korábbi jobikos Bertók Márton már ki is hallgatták az ügyben.