EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Belföld

Kocsis Máté: Helyezzék gyámság alá Karácsonyt!

Gyámság alá kell helyezni Karácsony Gergelyt, Zugló polgármesterét, mert alkalmatlan a kerület vezetésére – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, miután kiderült, hogy a fővárosban a XIV. kerületben termel milliárdos veszteséget a parkolási rendszer. 

A Fidesz vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi Zuglóban, miután kiderült, hogy Karácsony Gergely polgármester regnálása alatt a korábbi 800 millió forintos többletből kétmilliárdos veszteség keletkezett a kerületi büdzsében, ebből egymilliárd forintot pedig a kerületben bevezetett parkolási rendszer „termelt”.


Kocsis Máté szerint Karácson alkalmatlan a kerület vezetésére
(Fotó: Mészáros Diána)

– Karácsony Gergely teljesen alkalmatlan a kerület vezetésére. Budapest kerületei közül egyedül Zuglóban veszteséges a parkolási rendszer működtetése – szögezte le Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, aki szerint példátlan, hogy bevételek helyett a zuglói adófizetők pénzét kell arra fordítani, hogy a Karácsony Gergely által aláírt szerződést teljesítsék. Bár Karácsony korábban azzal magyarázkodott, hogy ez nem az ő hibája, a kerületi fideszes többség döntött a szerződésekről, Kocsis rámutatott: a zuglói önkormányzat 21 képviselőjéből 9 fideszes.

– Ez semmiképpen sem tekinthető többségnek, még a „gyurcsányi matematika” szerint sem – jegyezte meg epésen Kocsis, aki arra is felhívta a figyelmet: Karácsony Gergely hiába menekül a felelősség alól, ő maga írta alá a szerződést, amelyet az általa irányított hivatal készített elő, és az általa elnökölt képviselő-testület fogadott el.


A zuglói pogármester kerületében 1 milliárdos veszteséget termelt a parkolási rendszer (Fotó: Cser Dániel)

Jelen Tamás, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke tájékoztatójukon bejelentette, hogy egy kormánypárti, egy ellenzéki kerület és a főváros által delegált szakértőkből álló vizsgálóbizottság felállítását kérik, ami miatt rendkívüli testületi ülést kezdeményeztek.

– Ezzel lehetősége adunk Karácsony Gergelynek, hogy megszámolja, hány képviselő van, és abból hány fideszes a testületben – jegyezte meg Jelen Tamás, aki szerint a polgármester korlátozottan cselekvőképes, és/vagy hazudik, esetleg nincs képben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek