EUR: 326,52 Ft
CHF: 289,74 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Külföld

Hollandiában találtak meg egy ellopott 400 éves bibliát

Hollandiában találták meg az egyesült államokbeli Pittsburgh könyvtárából ellopott több száz könyvritkaság egyikét, egy négyszáz éves bibliát.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) illetékesei csütörtökön adják vissza a genfi kiadású szentírást.

A biblia egyike volt annak a több mint 300 ritka könyvnek, térképnek, ex librisnek és atlasznak, amelynek az eltűnését tavaly fedezték fel a Carnegie Könyvtárban.

A több mint 8 millió dollár értékű (2,3 milliárd forint) könyvritkaságok eltulajdonításával a könyvtár volt levéltárosát és egy ritka könyvekkel kereskedő férfit gyanúsítanak.

Az FBI szerint az 1615-ben nyomtatott bibliát a leideni Amerikai Zarándokmúzeumban találták meg. A múzeum igazgatója együttműködött a holland rendőrséggel a biblia visszaszolgáltatásában. A könyvritkaságot ismét a Carnegie Könyvtárban helyezik el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bieber miatt tiltották ki a turistákat

  Bieber miatt tiltották ki a turistákat

  Le kellett zárni a látogatók elől azt a Jégkorszak végén formálódott Fjadrárgljúfur-szurdokot Izlandon, ahol 2015-ben Justin Bieber forgatta I’ll show you című számának videoklipjét.

 • Milliárdos fizeti a végzősök diákhitelét

  Milliárdos fizeti a végzősök diákhitelét

  Az atlantai Morehouse College teljes végzős évfolyamát lepte meg egy amerikai milliárdos, amikor bejelentette, hogy kifizeti a mintegy 40 millió dollárra (11,7 milliárd forintra) rúgó diákhitelüket.

 • “Európa önjelölt vezetőinek” kedvezőtlen a megítélése

  “Európa önjelölt vezetőinek” kedvezőtlen a megítélése

  Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök, bár önmagukat Európa legfőbb vezetőinek és a világpolitika pozitív szereplőinek gondolják, az európai emberek már kevésbé vannak megelégedve teljesítményükkel – olvasható a Századvég Alapítvány legújabb, a két politikus megítélését vizsgáló közvélemény-kutatásáról szóló közleményben, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez.