2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Extra

Így néznek ki jelmez nélkül a Trónok harca sztárjai – Fotók

Bemutatták New Yorkban a Trónok harca nyolcadik évadját, a premierre a sorozat összes sztárja elment, így most megcsodálhatjuk milyen amikor nem kosztümben és véresen láthatjuk őket, hanem a vörös szőnyegen feszítenek.

Most már tényleg nincs sok hátra a Trónok harca utolsó évadának premierjéig, hiszen már csak tízet kell aludni hozzá. A premier magyar idő szerint április 15-én hétfőn, hajnali 3 órakor lesz, így a legfanatikusabb rajongók azt tervezik, hogy szabadságot vesznek ki aznapra.


Az HBO-sorozat körüli hisztéria napról napra fokozódik, nemrég New Yorkban volt az utolsó évad premierje, ahol Havas Jonék a vörös szőnyegen feszítettek. Íme:

 

A vérüket adták a Vastrónért


Nemrég egyébként Budapestre érkezett a Trónok harca legendás Vastrónja, az HBO és a Vöröskereszt ugyanis több helyszínes véradás-sorozatot szervezett. Az Árkádban lévő helyszínre pedig elvitték a vastrónust is. A rajongók órákat álltak sorba, hogy a “vérüket adják” és felülhessenek a trónra.

– Azért jöttem, mert ezzel segítünk másokon, ha van tartalék, a kórházakban azonnal tudják pótolni a felhasznált vért, és ez szerintem jó dolog. Először adtam vért, most az motivált, hogy itt volt a Vastrón, és fel tudtam rá ülni. A sorozat nagyon izgalmas, mindig vannak benne új történések, soha nem lehet senkit megszeretni, mert meghalnak. A kedvencem Daenerys Targaryen, mert nagyon határozott, és az ő férje volt Khal Drogo. Remélem, hogy végül ő ül majd a Vastrónon, bár Cersei-től azért még tartok – mondta Edina, aki hozzátette, hogy ugyan már meghalt, de felőle Joffrey Baratheon el is vérezhetne.

Az akció nagyon sikeres volt, a tíznapos kampány során kétezren adtak több száz liter vért, a véradók 35 százaléka első alkalommal jótékonykodott. Az átlagéletkor is sokkal alacsonyabb, mint a szokásos, ez valószínűleg a sorozat vonzerejének köszönhető. Váradi Mariann, a Magyar Vöröskereszt véradásszervezésének szakmai vezetője elmondta, hogy 450 milliliter vérből háromféle vérkészítmény készül, a kampány során pedig annyi vér gyűlt össze, amennyivel 4500 beteget lehet meggyógyítani.

Gigantikus csata, elájult szereplő

Eközben újabb információk jelentek meg a sorozattal kapcsolatban. Az Entertainment Weekly-cikkéből a Bors szemlézte, hogy a záróévad nagy csatája 90 perc körül fog mozogni.

– Ez egyrészt rekordhosszú, gyakorlatilag filmméretű epizód lesz, másrészt pedig a mozgóképek történetének leghosszabb egybefüggő harcjelenetét fogja tartalmazni. Ezt a rekordot egyébként eddig a Gyűrük ura: A király visszatér tartotta, bő 40 perces csatajelenetével.

Az epizód felvétele minden korábbinál kimerítőbb is volt, az ominózus epizódot 11 héten keresztül, végig éjszaka forgatták, ami borzasztó kimerítő volt az egész stáb számára.

Olyannyira, hogy az egyik – direkt meg nem nevezett – színésznő jelenet közben el is ájult, és azonnal orvost hívtak hozzá.

A készítők elmondása szerint aznap korábban haza is engedték, hogy ki tudja pihenni magát, és másnap újult erővel vághasson bele a rekordhosszúságú felvételbe – írta a Bors.

 

Maisie Williams csak sírni tudott

Azt nem árulták el, ki ájult el a forgatáson, de az Aryát alakító Maisie Williams – szintén az Entertainment Weeklynek – azt nyilatkozta, hogy az említett csatajelenet forgatása során teljesen kikészült.

“Senki sem tudott rá felkészíteni, milyen megterhelő lesz ez fizikailag. Nap nap után, és újra meg újra vettük fel a jeleneteket, mintha sosem érne véget. Nem lehetsz beteg, vigyáznod kell magadra, mert annyi a feladat, amit más nem tud helyetted elvégezni. Vannak azonban pillanatok, amikor besokallsz, hisz ember vagy, és nem akarsz mást, csak sírni” – vallotta a hirado.hu szerint Maisie.

Persze nem az az első, aki hasonlókat nyilatkozik.

– Amikor egy sorozat befejeződik, olyan érzése van az embernek, mint amikor egy könyv utolsó lapjára ér. Gyászolja a karaktereket, a sztorit, az élményt, amit az alkotás okozott neki. Nem csak a nézők számára, de nekünk, színészeknek is valami hasonló megrázkódtatás lesz a Trónok harca nélkül élni, hiszen a stáb egy része 9 évig dolgozott A tűz és jég dala regények adaptációján” – idézte korábban a Havas Jont alakító Kit Haringtot a Sorozatwiki.

 

Kit Haringtonhoz hasonlóan a Daeneryst alakító Emilia Clarke is szomorú volt a sorozat befejezése miatt.

„Amikor vége volt, az utolsó napon csak sírtam, mint egy csecsemő. Teljesen el voltam veszve. Fura, de csodálatos volt, hogy megkaptam ezt az új szerepet, nem is különbözhetne jobban a régi munkámtól. Tíz év hosszú idő, mintha az egyik végtagomat veszítettem volna el. 22 éves voltam, amikor besétáltam a Trónok harca díszletébe, a karakterrel együtt nőttem fel” – mondta a színésznő.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek