EUR: 326,99 Ft
CHF: 291,13 Ft
2019. május 23., csütörtök
Dezső

Program

Itt a Nagy Táncválasztó!

Április 28-án, vasárnap a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Táncpedagógusok Országos Szövetsége kezdeményezésére az ország hat városában első alkalommal rendezik meg a Nagy Táncválasztót, amelynek keretében egész napos ingyenes programra várják az érdeklődőket a Tánc Világnapja alkalmából.

A budapesti Magyar Táncművészeti Egyetem, Debrecen, Győr, Kecskemét, Pécs és Szeged táncművészeti szakgimnáziumai és tánciskolái összefogásával szervezett nagyszabású program során a gyermek, junior, ifjúsági, valamint a felnőtt és a senior korosztályok számára is kínálnak lehetőséget arra, hogy 30 perces workshopok, nyilvános táncórák és közel száz amatőr tánciskola, táncműhely és táncpedagógus közreműködésével mindenki kipróbálhassa és megismerhesse a különféle táncstílusokat. A szervezők legfontosabb célja, hogy elérhetővé tegye a választás lehetőségét mindenki számára, népszerűsítse a tánc és a mozgás örömét, hogy minél többen a táncban találhassák meg a szabadidő örömteli eltöltésének módját, az egészséges életmódhoz, a tudatos mozgáshoz és a közösségi élményhez vezető utat maguk számára. A tánc nem csak azért fontos, mert fejleszti az emberi testet, az izomzatot, hanem olyan örömforrás is, amely felszabadítja és gazdagítja a személyiséget.


Budapesten a Magyar Táncművészeti Egyetem 7 balett- és tánctermében folynak majd az órák 10 órától késő délutánig. Kipróbálható lesz a balett, a társastánc, a divattánc, az esztétikus testképzés, a néptánc, a moderntánc és a mozdulatművészet Berczik-féle és Dienes-féle módszerei is. A táncórák mellett valamennyi helyszínen táncfilm vetítések és színpadi programok is várják majd az érdeklődőket. Az Ifj. Nagy Zoltán Színházteremben 11 órától „Mi már választottunk!” címmel a Magyar Táncművészeti Egyetem táncművész-képzésében résztvevő növendékek előadása, 14 órától pedig a Táncpedagógusok Országos Szövetsége által szervezett országos táncművészeti fesztiválok díjnyertes produkciói mutatkoznak be.

Sztárvendégekkel is készül majd az Egyetem. Kéri Kitty színművész és Stohl Luca táncművész-műsorvezető lesz a házigazdája az első Nagy Táncválasztó Talkshownak, ahol a nézők 10 órától Solymosi Tamással, a Magyar Nemzeti Balett igazgatójával, Oláh Zoltán Kossuth-díjas balettművésszel, Molnár Andreával, a latin táncok magyar bajnokával, Mihályi Gábor koreográfussal, a Magyar Állami Népi Együttes vezetőjével és Bozsik Yvette, Kossuth-díjas koreográfussal találkozhatnak. 13 órától két kiváló Kossuth-díjas balettművész, Kiss János, a Győri Balett igazgatója és Popova Aleszja, a Magyar Nemzeti Balett első magántáncosa, majd Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója és Esztergályos Cecília Kossuth-díjas színművész, balettművész lesz a vendég. 15 órától pedig a balettnövendékek két legfontosabb példaképével és Kossuth-díjas balettmesterével, Szakály Györggyel és Volf Katalinnal, a Magyar Állami Operaház Mesterművészeivel találkozhatunk a Nagy Táncválasztó Talkshow-ban.


Az esemény fővédnöke Prof. Dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár, aki a pécsi Nagy Táncválasztó eseményen személyesen is jelen lesz és 15 órakor a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnáziumban rendezett Gálaműsor megnyitásával jelképesen a Nagy Táncválasztó eseményt is köszönti majd. Az események Budapesten és a vidéki helyszíneken ingyenesek. A táncórákon történő részvétel regisztrációhoz kötött (www.nagytancvalaszto.hu).

Kapcsolódó Cikkek