EUR: 326,89 Ft
CHF: 290,22 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Belföld

Játék határokkal

A szerencsejáték napjaink egyik igen népszerű szórakozási formája, azonban – más játékokhoz hasonlóan – ebbe is csak a mértékletesség jegyében ajánlott belefogni. A Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet ezt a szemléletet szeretné erősíteni már a kiskorú gyermekekben is 2012-ben indított Játék határokkal elnevezésű programjával, amelyet idén kiterjesztenek, hogy kétszer annyi iskolába juttassák el prevenciós óráikat.


A játékokhoz köthető szenvedélybetegség kialakulásának és terjedésének megállítása társadalmi
érdek, a Szerencsejáték Zrt. ezért aktív szerepet vállal a játékfüggőség visszaszorításában. Ennek
egyik sikeres példája az az együttműködés, amelyet hetedik éve folytat az Ökumenikus
Segélyszervezettel.


A Játék határokkal komplex modellprogram egyik része a kezelés, az információs pontokon keresztüli tájékoztatás és az egyéni, illetve csoportos segítőfoglalkozások szervezése.

A prevenciós programrész keretében pedig a 2012 óta folyamatosan bővülő intézményi körben tartanak megelőző célú tájékoztató órákat és klubfoglalkozásokat, amelyek az előző tanévben 12 oktatási intézménybe jutottak el.


Erre az évre a társaság célul tűzte ki, hogy megduplázza a részt vevő intézmények számát, vagyis újabb 12 iskolába juttatja el a prevenciós órákat. A program az iskolai megelőzésen kívül a tájékoztatásra és a függőség kezelésére is nagy hangsúlyt helyez.
– Nagy szükség van a helyben elérhető emberi segítségre, különösen a halmozottan hátrányos helyzetűek számára. Mivel már az egészen fiatalok körében is terjed a játékfüggőség, ők a leginkább veszélyeztettek. Ezért a játékfüggőség elleni harcban a jövőben is egyre nagyobb figyelmet kell fordítanunk a megelőzésre –
mondta dr. Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

http://baksagabor.com

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte, a Játék határokkal program az elmúlt években az Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. átfogó stratégiai együttműködésének kiemelt fontosságú eleme lett.

– A most induló szakaszban az információs pontok ismertségének növelése és a prevenciós foglalkozásba bevont iskolák számának megduplázása egy irányba mutat: minél többeknek esélyt kínálni a függőségektől szabad életre.

 

http://baksagabor.com

Rácsok Balázs, az Ökumenikus Segélyszervezet szociális és fejlesztési igazgatója a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a program nagy eredménye, hogy hiánypótló szolgáltatások alakulhattak ki az elmúlt évek során.

– A gyerekeket nem tiltani, lebeszélni akarjuk valamiről, hanem egyrészt őszintén beszélni velük a szerencsejátékkal kapcsolatos élményeikről és érzéseikről, másrészt segítjük  őket, hogy a játékban megtalálják a megfelelő kereteket, szabályokat, illetve magát az élményt.

Felelős állami vállalatként a Szerencsejáték Zrt. küldetése, hogy élményt nyújtson és értéket teremtsen, a társaság minden eszközzel arra törekszik, hogy játékosainak valóban élmény és szórakozás maradjon a játék. Éppen ezért a játékosok védelme, a felelős játékszervezői szemlélet a vállalat meglévő és új termékeinek kialakításakor is éppúgy szerepet játszik, mint a bolti vagy online értékesítés során.

 

 

Dr. Czepek Gábor

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 2018. december 18-án nevezte ki dr. Czepek Gábort a Szerencsejáték Zrt. élére.

Czepek Gábor korábban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyi és magánjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkára volt, majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkári tisztségét töltötte be. Kinevezését megelőzően állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkárként tevékenykedett. Korábban a GYSEV Zrt. alelnöki és a Rába Nyrt. felügyelőbizottságának elnöki tisztségét is ellátta.

Végzettségei:

• 2009 jogi szakvizsga

• 2008 adótanácsadó

• 2003–2004 Universität Regensburg, Juristische Fakultät, Erasmus-ösztöndíj

• 1999–2005 jogász, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar

Nyelvtudás:

• német, angol, latin

Családi állapot:

• nős, egy gyermek édesapja

Kapcsolódó Cikkek