EUR: 326,80 Ft
CHF: 290,19 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Külföld

Juncker újra a kvótát erőlteti

Be kell vezetni a migránskvótákat, és szükségtelen a határellenőrzés – állította az isiászáról ismert Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint Junckert kell lecserélni májusban.

Egymásnak ellentmondó, de mindenképpen a migrációellenes erőket, elsősorban Magyarországot támadó nyilatkozatokkal hívta fel magára a figyelmet ismét az Európai Bizottság isiászától gyakorta dülöngélő elnöke. Bár az európai választók a bevándorlást tartják a május 26-i EP-választás legfontosabb kérdésének, Jean-Claude Juncker szerint nem ez az kampány fő témája. E helyett Soros György barátja inkább Magyarországról hazudozott egy sort a Berliner Morgenpostnak.


 

Juncker ismét nekiállt Soros kottájából játszani (MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

 

– Európának új vezetőkre van szüksége, olyanokra, akik felismerik az európai emberek érdekeit, és képesek is azokat megvédeni – reagált a Magyarországot megtámadó nyilatkozatra Szijjártó Péter külügyminiszter. Kiemelte, hogy Jean-Claude Juncker európai vezetőként megbukott. – A briteket nem tudta bent tartani a közösségben, a migránsokat pedig nem tudta az uniós határokon kívül tartani – mutatott rá. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a magyar kormány továbbra is vállalja a harcot a bevándorláspárti politikusok ellen.

Juncker ráadásul egy nappal később folytatta ámokfutását: miután kijelentette, hogy a migráció „nem téma”, a Weltnek adott interjújában már arról beszélt, hogy Európának szolidaritást kell vállalnia, be kell vezetni a tagállamokban kötelezően letelepítendő migránsok számát szabályozó kvótákat, és arra is kitért, hogy szerinte szükségtelen a határellenőrzés visszaállítása, amelyről nemrégiben döntött a német kormány az ország Ausztriával közös határán.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek