EUR: 327,10 Ft
CHF: 290,53 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Sport

Kapitány nélkül a jégkorong-válogatott

Betegség miatt nem utazhatott el tegnap Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya az azerbajdzsáni divízió I/A világbajnokságra.

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) közleményben jelezte a hírt. Mint írták, a finn szakember kórházi kezelésre szorult, állapota kielégítő, de erről bővebb információt a család kérésére nem adtak. A váratlan helyzet miatt az MJSZ elnöksége úgy döntött, hogy a vb-n megbízott szövetségi kapitányként Majoross Gergely irányítja a nemzeti csapatot.


MTI Fotó: Kovács Tamás

 

A volt válogatott csatár, aki a MAC Újbuda vezetőedzőjeként is dolgozik, 2013 óta a szakmai stáb tagja. Majoross korábban videóedzőként működött közre a vb-n a válogatott mellett, majd azt követően öt tornán a csapat másodedzője volt.

– Sajnáljuk a kialakult helyzetet, második éve dolgozunk ugyanazzal a stábbal, és ezt a világbajnokságot is együtt szerettük volna végigcsinálni. Természetesen mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a magyar válogatott jó teljesítményt nyújtson, és jó eredményeket érjen el a kazah fővárosban – nyilatkozta a megbízott szövetségi kapitány, akit szükség esetén Jarmo Tolvanen a távolból segít majd tanácsaival.

A tornán a magyar csapat első mérkőzését Dél-Korea ellen játssza, hétfőn 8.30-kor. A vb első két helyén végző válogatott feljut a főcsoportba, illetve részvételi jogot szerez a 2020-as IIHF jégkorong-világbajnokságra, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

A magyarok programja

Április 29. 8.30: Magyarország–Dél-Korea
Április 30. 15.30: Fehéroroszország–Magyarország
Május 2. 8.30: Litvánia–Magyarország
Május 3. 15.30: Magyarország–Szlovénia
Május 5. 15.30: Kazahsztán–Magyarország

Kapcsolódó Cikkek

  • Meccs közben halt meg a játékvezető

    Meccs közben halt meg a játékvezető

    Meccs közben halt meg a játékvezető a bolíviai El Alto városában. Victor Hugo Hurtado a vasárnapi Always Ready–Oriente Petrolero első osztályú labdarúgó-mérkőzés 47.

  • Búcsúzik az idei NB I-es szezon

    Búcsúzik az idei NB I-es szezon

    Véget ért az OTP Bank Liga 2018/19-es szezonja. A bajnokságot a Ferencváros nyerte meg, így már harmincszoros bajnoknak mondhatja magát az Üllői úti csapat. A tabella két utolsó helyezettje pedig az MTK Budapest lett és a Szombathelyi Haladás, így ezek az együttesek a másodosztályban kezdik meg a következő idényt.