EUR: 352,78 Ft
CHF: 331,46 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Egyéb Miskolc

Kassától Miskolcig futnak

A szlovákiai Kassáról, a dómtól indul a 113 kilométeres futam, és Miskolc városa a cél. A Kassa–Miskolc Ultramarathont május 18-án egyéniben, valamint öt- és tíztagú váltóban teljesíthetik a vállalkozó kedvű sportemberek.   

Az első Kassa–Miskolc közötti ultramaratont 1999. június 19-én rendezték meg. Húsz éve a rendező magyar oldalról a miskolci Marathon és Trekking Club sportegyesület volt, ami a mostani rendező, a miskolci Marathon Club Sportegyesület jogelődje. Szlovák részről a legendás Béke Maratont jegyző  Kassai Marathon Club  vállalt partnerséget a rendezésben, mely idén a kassai Active Life szervezettel együttműködve segíti a rendezést.


A rendezők a hazai és külföldi hosszútávfutó társadalom számára kínálnak remek versenyzési lehetőséget a május 18-án, szombaton megrendezendő 2. Kassa–Miskolc Ultramarathonnal. A két testvérváros és -megye közötti 113 km-es,  Krasna, Nyizna Mysla, Kéked, Gönc, Vizsoly, Abaújszántó, Hernádkércs, Szikszó, Sajóvámos településeket érintő távot egyéniben, valamint öt- és tíztagú váltóban is teljesíteni lehet. Ez utóbbi jó alkalom csapatépítésre, munkahelyi, egyesületi, baráti közösségek erősítésére is. A rajtcsomagban egyedi technikai póló, a célban befutóérem és meleg étel is a „szolgáltatások” részét képezik.

A versenypályát az 1999-es Kassa–Miskolc ultramaratoni verseny abszolút győztese, a miskolci Németh Csaba jelölte ki, aki a világon egyedülálló módon hatszor teljesítette az Ultra Trail Mont Blanc (UTMB) terepfutó viadalt. Ráadásul úgy, hogy minden alkalommal a legjobb nyolcban végzett, 2006-ban pedig csak a pályát jelölő olasz Marco Olmo tudta legyőzni, így 21:37:32 órával ezüstérmes lett.  A hosszú éveken át a világ legjobb terepultrafutói között jegyzett Csaba 2013-ban bronzérmes volt a skyrunning Európa-bajnokságon, napjainkban az Országos Kéktúra nagykövete, melynek 1100 km-es útvonalát  2001 februárjában ő futotta le először.


A nevezés már megy a rendező miskolci Marathon Club honlapján, ahol az érdeklődők a magyar mellett szlovák és angol nyelven is regisztrálhatnak, illetve hasznos információkhoz juthatnak. Jelentkezni legkésőbb május 2-ig lehet. Helyszíni nevezés nem lesz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.