2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Program

Keresztény színházak találkoznak az Újszínházban

Idén már hatodik alkalommal rendezik meg a Keresztény Színházi Fesztivált az Újszínházban. A fesztivál fő témája továbbra is a kereszténység megnyilvánulása a művészetekben.

A fesztivál nyitódarabja egyúttal az Újszínház soron következő premierje: Balogh Elemér és Kerényi Imre Csíksomlyói passió című darabja lesz. Szintén a fesztivál ünnepélyes megnyitójával kezdődik Lucza Daniella (Donna) és Lucza Zsuzsa fazekas kiállítása, mely az eseménysorozat végéig lesz látogatható.


Nagy Lóránt (b) Centurio, Almási Sándor (k) Pilátus és Bánföldi Szilárd (j) Jézus szerepében a Csíksomlyói passió című darab fotóspróbáján az Újszínház Nagyszínpadán. A színdarabot Nagy Viktor rendezésében április 26-án mutatják be.
MTI/Soós Lajos

Részletes program

Április 26., péntek, 19:00


Az Újszínház előadásában – Balogh Elemér-Kerényi Imre: Csíksomlyói passió   

A darab alapjául a csíksomlyói ferences rendi kolostor misztériumjátékai szolgáltak, melyet a 18. században a ferences diákok adtak elő Nagypénteken és más vallási ünnepeken.

Április 27., szombat, 17:00

Szakralitás a művészetben, pódiumbeszélgetés – házigazda: Takaró Mihály, vendégek: Dörner György, Bogár László és Szerencsés Károly

Április 27., szombat, 19:00

A Békéscsabai Jókai Színház előadásában – Rákosi Viktor-Nemlaha György: Elnémult harangok

Izgalmas, fordulatokban gazdag előadás, csak úgy sziporkáznak a szebbnél szebb, aforizmának való gondolatok a hazaszeretetről, a hitről, a hűségről nemzetünkhöz, elveinkhez. A szerelmi szállal – bár az nem tolja háttérbe a magyarság “túlélni vagy elveszni” drámai kérdését – tovább bonyolódik a helyzet.

Április 28. vasárnap 19:00

A Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház előadásában – Páskándi Géza: Lélekharang

Páskándi Géza megtörtént eseményeket feldolgozó műve egy Libényi János nevű szabósegédről szól, aki sikertelen merényletet hajtott végre a fiatal Ferenc József császár ellen. Az elfogott merénylő egyhetes kihallgatását mutatja be a darab.

Április 29. hétfő, 19:00

Böjte Csaba és színjátszói

A ferences szerzetes most sem érkezik egyedül, vele lesznek a színjátszó gyerekek, akik feledhetetlen pillanatokat szereznek mindenkinek.

Április 29. hétfő, 19:00

Az egri Gárdonyi Géza Színház előadásában a Bubik István Stúdiószínpadon – Fekete Sándor: Lenkey tábornok

A tizenhárom aradi vértanú névsorát tanítják az iskolákban, és illik is tudni, a tizennegyedik nevét, Lenkey tábornokét alig ismerik. Pedig az ő százada volt a gyújtózsinór, ők csatlakoztak elsőként a forradalomhoz.

Április 30. kedd., 18:00

A Károli Gáspár Református Egyetem előadása – Álmom: az Isten

Magyar költők istenes verseit előadja: Mihályi Győző, csellón közreműködik: Karasszon Eszter

Április 30. kedd., 19:00

A Fesztivál záróeseményeként a Bolyki Brothers együttes a capella koncertje csendül fel az Újszínházban!

Kapcsolódó Cikkek

 • Porcelánért küzdenek a a Mihálkovics-kupán

  Porcelánért küzdenek a a Mihálkovics-kupán

  A kirándulni vágyók utálják, a vitorlázók annál inkább reménykeltőnek érzik a mostani időjárást, mivel a hétvégén rendezik a Balaton egyik legrangosabb vitorlásversenyét, a Mihálkovics Kupa-Jeep Renegade Nagydíjat, amelyen az eddigi adatok szerint mintegy 70 egység 120 hajóval áll rajthoz.

 • Hetedszerre nyit az Everness

  Hetedszerre nyit az Everness

  24 órás jógakihívás a világ számos pontjáról érkező mesterrel a Balaton partján. Éjszakai dzsem a homokon, táncprogramok, koncertek, előadások, workshopok, víz fölé kúszó dzsesszmuzsika. Kétutcányi csend apró lampionokkal, hangterápiás térrel, kézműves árusokkal, fák árnyékában bújó teázóval.

 • Színpadon a Takáts Tamás Dirty Blues Band

  Színpadon a Takáts Tamás Dirty Blues Band

  Az ország egyik legkiválóbb énekese, a Karthago, a Senator és az East frontembere Takáts Tamás, Gál Gáborral gitárossal 1990-ben hozta létre saját zenekarát, a Takáts Tamás Dirty Blues Band-et.