2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Egyéb Miskolc

Két nő – Cekkerdráma a Mühában

A neves drámaíró, Szakonyi Károly új komédiája két nő különös találkozásáról szól. A darabot április 18-án 19 órától lehet megtekinteni a Művészetek Házában. 

A történet napjainkban, egy budai lakásban, egy esős őszi délután játszódik… Majd télen, tavasszal és nyáron. Az első jelenetben két nő érkezik zajosan, ázottan. Csinos hölgyek: divatos ballonban az egyik, elegáns kabátban a másik. Az egyik szüntelen beszél a mobilján, kezében tömött cekker, amelynek egyik szeme belegabalyodott a másik kabátgombjába, ezért őt szinte maga után húzza a szobába…


Nóra szerepében Zsurzs Katit, Edináéban Tóth Enikőt láthatjuk – fotó: Lokál

 

Szakonyi Károly, többek között Kossuth- és József Attila-díjas író, dramaturg, a kortárs magyar irodalom megkerülhetetlen alakja. Adáshiba című műve a magyar klasszikus drámák közé sorolódott, szinte nincs olyan évad, hogy valamelyik színházban ne játszanák, számos nyelvre lefordították, Neil Simon is érdeklődött iránta.
Az író ugyan a mai napig aktív, új drámával régen jelentkezett. Ezért is öröm, hogy a Játékszín dramaturgiájának ajánlotta friss művét, a Két nő és még valaki címűt, melyet a 2017-es színházi világnapon felolvasó-színházi formában be is mutattak Tóth Enikő és Zsurzs Kati közreműködésével. A színpadi változat a közönség kívánságára született. Cseh Judit rendezése kiemeli a történet édes keserűségét, humorát és hétköznapi gyönyörűségét. A Két nő című előadás 70 perces, szünet nélkül.

Kapcsolódó Cikkek

  • Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

    Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

    Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége, a hazai bankrendszer intézményei egy jelentős negatív makrogazdasági sokk esetén is megfelelnének a szabályozói elvárásoknak – derül ki a jegybank csütörtökön közzétett Pénzügyi stabilitási jelentéséből.

  • Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

    Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

    További négy évre választották meg Szalay Ferenc polgármestert a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnökének. A politikus – aki korábban NB I-es kosárlabdázó volt és szakedzői képesítése is van – már kilenc éve tölti be az elnöki posztot: először 2010-ben választották meg öt évre, majd 2015-ben további négy évre.