2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Egyéb Kecskemét

Kétszáz gyerek szavalt együtt a költészet napján

Idén is versmondó gyerekektől volt hangos a város főtere József Attila születésnapján, azaz a magyar költészet napján. A hagyományokhoz híven találkoztak a Nagy Versmondáson a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely szervezésében.

A városháza felújítása miatt idén új helyszínen, a Barátok-temploma mellett rendezték meg a Nagy Versmondást. Ezúttal Radnóti Miklós születésének 110. évfordulójára emlékeztek kicsik és nagyok. Aracs Eszter bábszínésszel melegített be a több mint kétszáz résztvevő, majd az ő vezényletével soronként olvasták fel a költeményeket: Kányádi Sándor Április hónapja című versét, Radnóti Miklós Naptárából a Májust és a Júniust, Buda Ferenctől az Esteledik és A mennybolton című versét, legvégül József Attila Kertész leszek című költeményét.


A szervezők fő célja, hogy felhívják a figyelmet a költészet értékeire, megismertessék az évfordulós Radnóti Miklós és a Kecskeméthez kötődő Kányádi Sándor, valamint a város kulturális életében ma is aktív szerepet vállaló kortárs költő, Buda Ferenc tavaszi témájú verseit a gyerekekkel. A közös versmondás idén is nagy élmény volt a résztvevők számára. József Attila Kertész leszek című versét végül el is énekelték.

Kapcsolódó Cikkek