2019. április 20., szombat
Tivadar

Tech

Kilőtték a SpaceX második rakétáját

Csütörtök este  az Egyesült Államokból sikeresen felbocsátotta második, Falcon Heavy nevű gigászi rakétáját a Tesla-alapító Elon Musk SpaceX vállalata. A monstrum – ugyancsak a tervnek megfelelőn – mindhárom gyorsítórakétája visszaereszkedett a földre.

A közel 70 méter magas „súlyos sólymot” összesen 27 hajtómű repítette magasba Cape Canaveralről. Szállítmánya az Arabsat nevű műhold. Nyolc perccel az indítás után visszaérkezett egymás mellett két gyorsítórakéta, ugyanúgy, ahogy tavaly az első felszállás után.


A harmadik rakéta két perccel később ért föld helyett vizet, illetve platformot, szintén tökéletesen a terv szerint: több száz kilométerrel arrébb szállt le az óceánra. Ez változás az első óriásrakéta indításához képest, továbbá az is, hogy ez Falcon Heavy műholdat vitt az űrbe, nem pedig – reklámfogásból – Tesla autót, mint az elődje.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Hét magyar nagyvárosban indulnak el a Google autói

    Hét magyar nagyvárosban indulnak el a Google autói

    A Google autói szerdától újra elindulnak hét magyar nagyvárosban, hogy a Street View, azaz az utcakép szolgáltatásait frissítsék – közölte Boros Botond, a Google Magyarország marketingvezetője sajtóbeszélgetésen szerdán Budapesten.

  • Látássérültekért fog össze az IT szakma

    Látássérültekért fog össze az IT szakma

    Ma Magyarországon minden tizedik ember akadályba ütközik egy weboldal használata közben. Olyan egyszerű folyamatok is, mint az elektronikus bankolás, az online vásárlás vagy éppen egy videós tartalom megismerése sokaknak okozhat nehézséget.