2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Belföld

Kínos! Így mentegetőzik Ujhelyi István az MSZP patkányozós videója miatt

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője és EP-kampányfőnöke facebook posztban jelentette be, hogy pártja levette a gyűlöletkeltő patkányirtós videót a közösségi oldaláról – tudta meg az Origo.

Ezzel a szocialisták gyakorlatilag beismerték, vállalhatatlan volt Bangóné Borbély Ildikó patkányozása és az azt követő gyűlöletkeltő reakciójuk – írja a lap.


Mint arról korábban a Lokál is beszámolt, patkánynak nevezte a Fidesz szavazóit az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó az ATV műsorában múlt hét pénteken, pártja pedig erre reagálva egy botrányos patkányozós videóval állt elő, az anyagba pedig azt vágták be egy kommentelőt idézve, hogy “szükség van az irtásra, főleg a Lendvay utcában és környékén”. Mint ismert, a Fidesz székháza a Lendvay utcában található.

Emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk!

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó a Fidesz összes támogatóját patkánynak nevezte.Emlékezzünk erre május 26-án, amikor majd szavazunk!

Gepostet von Fidesz am Samstag, 27. April 2019

A sorozatos patkányozás miatt többen is élesen bírálták az MSZP-t. Még Tamás Gáspár Miklós balliberális filozófus is lemondásra szólította fel Bangónét. A Nézőpont intézet friss felmérése szerint pedig az MSZP képviselőnőjének kijelentését az összes megkérdezett 78 százaléka elítéli. Köztük az ellenzékiek kétharmada is – írja az Origo.


Ezek után nem meglepő, hogy a mai napon az MSZP törölte a videót és kínos mentegetőzésbe kezdett.

“A válaszvideónk, a figyelemfelhívó üzenetünk elérte célját és célzottjait, a mai nappal le is vettük az oldalainkról” – ezt írta a közösségi oldalon Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője és EP-kampányfőnöke, miután leszögezte, hogy kampányfőnöknek lenni nem könnyű feladat. Írásának nagy részében saját magát mentegette, többek között olyanokat írva, hogy nem abból a fából faragták, amelyik meghajlik vagy megroppan a teher alatt, ugyanakkor – saját bevallása szerint – békeszerető és békességet hirdető embernek tartja magát. Az ellentmondásokkal bővelkedő írásban Ujhelyi egyrészről kijelentette, hogy az MSZP nem hagyja magát, másrészről – félmondattal később – arról írt, hogy meghallotta és megértette közösségük “véleményformálóinak féltő szavait is”. Gondolatmenete az előzőekből következően oda futott ki, hogy kampányfőnökként úgy döntött, leveszi a patkányirtós videót.Ezzel tehát az MSZP beismerte, hogy vállalhatatlan volt Bangóné Borbély Ildikó patkányozása és az azt követő gyűlöletkeltő reakciójuk – tudatja a portál.

A lépés azért is furcsa, mert a tegnapi nap első felében a szocialista párt még teljes erővel kiállt a patkányozás mellett. Hétfői sajtótájékoztatójukon Tóth Bertalan MSZP-elnök és Ujhelyi István még arról beszéltek, hogy pártjuk kiáll Bangóné Borbély Ildikó mellett, és fellép “a kiforgatott mondatokat használó gyűlöletkampánnyal szemben, és megvédi a közösségét”. Ekkor a szocialista politikusok még bőven patkányoztak, egész pontosan úgy fogalmaztak, hogy ez “egy patkánykormányzás patkánykampánya”. Hétfő estére valami történt, ugyanis Ujhelyi az ATV vendégeként már csak egy reakcióvideónak nevezte a patkányirtós anyagot, a műsorvezető meg is jegyezte, hogy mintha visszavett volna a hévből. Kedd délelőttre még ennél is visszább vett a szocialista kampányfőnök, a Civil Rádió reggeli műsorában már úgy nyilatkozott, ez nem kampány, csak visszaütöttek. Feltehetően onnan is fúj a szél, hogy Frans Timmermans, az európai szocialista pártcsalád csúcsjelöltje komoly kritikát fogalmazott meg a szocialisták patkányozásával kapcsolatban. Tegnap délután az Európai Bizottság szocialista alelnöke egy vitán úgy fogalmazott, olyan Európáról álmodik, ahol a politikusok nem patkányozzák le egymást – közli az Origo.

Hétfőn a patkányirtós videóra is reagált a Fidesz, Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy úgy tűnik, hogy az MSZP-ben mindig van lejjebb. Hozzátette, hogy egészen elképesztő szánalmas mélypontja ez a magyar baloldalnak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hatalmas lehetőség előtt áll a magyar akvakultúra ágazat

  Hatalmas lehetőség előtt áll a magyar akvakultúra ágazat

  Hatalmas lehetőséget jelentenek a magyar akvakultúra ágazat számára az uniós halászati támogatások 2020 utáni elosztására vonatkozó szabályok, amelyeket a Mezőgazdasági és Halászati Tanács elfogadott – közölte Nagy István agrárminiszter Luxembourgban az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint.

 • Emberölés áldozata lett egy tiszafüredi nő

  Emberölés áldozata lett egy tiszafüredi nő

  Emberölés áldozata lett az a tiszafüredi nő, akit férjével együtt holtan találtak június 16-án otthonukban – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-t.

 • Elkezdődtek az idei Erzsébet-táborok

  Elkezdődtek az idei Erzsébet-táborok

  Elkezdődtek az Erzsébet-táborok, idén nyáron mintegy harmincezer gyermek nyaralhat Zánkán – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.