EUR: 323,38 Ft
CHF: 291,57 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb XIV.kerület

Kocsis Máté: Tegyék ingyenessé a zuglói parkolást a helyzet rendezéséig!

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője azt szeretné elérni, hogy töröljék el a zuglói parkolási díjakat addig, amíg a rendszer ráfizetésesen működik és egy „új, alkalmas polgármester” nem rendezi a helyzetet a kerületben.

Az új zuglói parkolási rendszer egymilliárd forintos kiesést okozott az önkormányzatnak ( Fotó: Sáfár Tibor)

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, a XIV. kerületben az autósok és az önkormányzat is előnytelen szerződésbe dobálja a pénzt, a Párbeszéd társelnökének hibái pedig rengeteg pénzükbe kerülnek az ott lakóknak. Felszólította Karácsony Gergely polgármestert, hogy vállalja a felelősséget az elkövetett hibákért, a kifogásolt parkolási szerződést pedig mondja fel.


– Az új zuglói parkolási rendszer egymilliárd forintos kiesést okozott az önkormányzatnak, vagyis a zuglóiaknak naponta egymillió forintjukba kerül Karácsony Gergely alkalmatlansága. Ráadásul korábban a Közbeszerzési Döntőbizottság is egymillió forintra büntette a XIV. kerületet a parkolási tender szabálytalanságai miatt – mondta Kocsis Máté, aki kitért arra is, hogy a fővárosi kerületek Zugló kivételével nyereségesen tudják üzemeltetni a parkolást, a korábban általa vezetett Józsefvárosnak például évente 400-500 millió forintos bevétele származott abból, amit a közbiztonság javítására és fejlesztésekre tudtak fordítani.

Kapcsolódó Cikkek