EUR: 326,11 Ft
CHF: 289,47 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb

Kristóf Krisztián: Rábízom a nézőre, hogy mitől lesz boldog

Klasszikus cirkuszi világot álmodott a porondra Kristóf Krisztián. A Fővárosi Nagycirkusz legújabb előadása, a Repülőcirkusz rendezője – aki nem mellesleg a hollywoodi szuperprodukció, a Dumbó cirkuszjeleneteinek is a rendezője – lapunknak arról mesélt, hogy a virtuális lájkok korában miért van szükség arra, hogy képesek legyünk visszatalálni a gyökerekhez.

– Rengeteg információt kapunk a hétköznapokban, felhalmozódnak az ingerek, folyamatosan jelen vagyunk a virtuális térben. Mindez arra kényszerít, hogy összetett információkat dolgozzunk fel – magyarázta lapunknak Kristóf Krisztián.


– A  Repülőcirkusz célja analóg módon csatlakozni a közönséghez, hogy leegyszerűsítve jussunk el a lényeghez. Éppen ezért nem használunk olyan speciális effekteket, amelyek elvinnék a fókuszt a produkcióról. A cirkuszművészeken van a hangsúly. Rázoommolunk például a bohóc mimikájára és az érzelmeire, hogy aztán bárki rá tudjon csatlakozni a cirkuszi érzésre. Szeretném a nézőre bízni, hogy a végén miért lesz boldog.

Jana Posna és idomított uszkárjai is szerepeltek a repülő elefánt történetében

Az előadás koreográfusa, Szabó Réka táncművész is szerepelt a Dumbó című filmben. Elmesélte, hogy rengeteg ihletett merített a forgatásból, és igyekszik az ott tanultakat átadni kolléganőinek, hiszen nemcsak koreográfusként, de a tánckar tagjaként is láthatjuk a szeptember 8-áig futó új műsorban. A produkció egyébként a cirkusz aranykorát, a 20-as, 30-as évek világát idézi. A cím, a Repülőcirkusz egyfajta hívószó, hiszen a műsor során a repülő nagy hangsúlyt kap. – A Dumbóra visszautalva viccesen azt is mondhatnám, hogy repülő elefántot nem találtam, ezért hoztam repülőt – mondta a rendező, aki olyan művészeket hívott meg, mint Fumagalli, a világ leghíresebb bohóca. Művésznevét édesapjától örökölte, aki ezen a néven vált híressé Fellini filmjeiben. Testvérével, a szintén világklasszis Darissal először lépnek fel Magyarországon.


Az előadás koreográfusa, Szabó Réka táncművész (középen) is szerepelt a hollywoodi szuperprodukcióban

 

– Megtiszteltetésnek tartjuk, hogy felléphetünk Budapesten, hiszen rengeteg kiváló magyar artistával dolgoztunk már együtt – mondta el a bohócpáros, akik mellett szerepel többek között Daniel Golla különleges repülőszáma, orosz és svájci rúdugró akrobaták, valamint a Dumbóban is felbukkanó Jana Posna és idomított uszkárjai. Az előadásra mongol akrobaták ugrókötél- és golyószámmal készülnek, és látható lesz a Sárközi zsonglőrtrió, valamint a Trio Arabey gúlaszáma.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.