2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb Kecskemét

Kutyás kulisszajárás a színházban

Négylábú barátaikkal vettek részt kulisszajáráson a Kertvárosi Általános Iskola negyedikes tanulói a kecskeméti Katona József Színházban. Két kutyus, Zuzu és Pilla kísérte körbe a gyerekeket a teátrumban, ahol természetesen olyan titkokba is bepillantást nyerhettek, amelyek az átlagos néző számára rejtve maradnak. A kulisszajáráson a diákok felmehettek a színpadra, megnézhették, hogyan működnek a függönyök, a zsinórok vagy a süllyedő, beszélhettek a mikrofonba, és a parókákat is felpróbálhatták.

Az ebek már évek óta járnak a Kertvárosi Általános Iskola diákjaihoz Frigyesi Tündével kutyás órákat tartani. A Kutyával egy Mosolyért Alapítvány munkatársa „civilben” rendezőasszisztensként dolgozik a színházban, így jött az ötlet, hogy beavatja az osztályt a teátrum kulisszatitkaiba. A rendhagyó óra mindenki számára izgalmasan telt: a gyerekek élményekkel gazdagon, a kutyusok pedig jutalomfalatokkal jóllakva búcsúztak a színháztól.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.