EUR: 335,71 Ft
CHF: 316,25 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Egyéb XVIII.kerület

Lehet tél vagy nyár, marad a jó forma

A gyáli kötődésű Bacskai Bence továbbra is remek formában footgolfozik. A labdarúgás és golf ötvözetéből tíz éve született sportág tavalyi magyar bajnoka a téli sorozatot is megnyerte, klubot váltott, és az idei szezon első fordulóján is ő bizonyult a legjobbnak.

Új csapatában győzelemmel mutatkozott be (fotó: MFGSZ)

A magyar ranglistán is ő az első (fotó: MFGSZ)

Világszerte egyre több golfpályán rúgják a bőrt, a golf szabályait követve a footgolf lényege, hogy minél kevesebb rúgásból kell a labdát a lyukba rúgni. Idehaza is zajlik az élet, márciusban ért véget az International Winter Footgolf Tour, a footgolfosok téli sorozata, ahol hat fordulót követően, a legtöbb pontot gyűjtve Bacskai Bence az első helyen végzett. Nem sokkal később jött a hír, a Hole Hunters mezét a Royaléra cseréli. Új klubja ezzel beindította a tehetséggondozói programot az olyan harminc éven aluli játékosok részére, akik tehetségük, hozzáállásuk és mentalitásuk alapján a világ legjobb footgolf játékosai közé nőhetik ki magukat. Bence ennek a programnak az első játékosa, de a jövőben további fiatalokat szeretnének bevonni és nemzetközi szinten is felépíteni.


− Többször megkerestek már klubok, de ez volt az első olyan ajánlat, amelyen igazán elgondolkoztam − nyilatkozta az aktuális magyar bajnok, kiemelve, ezzel a profizmus felé vezető útra léphet. − Arról biztosítottak, szeretnének felépíteni rám egy márkát és többféleképpen is segítenék a pályafutásomat. Már most biztos, hogy a közelgő nagyobb versenyek közül a szlovákon, osztrákon, szlovénen és persze a Balatonudvariban rendezendő Traditional Footgolf Cupon ott leszek, és az olasz kiemelt pontokat adó tornán is rajthoz állok. Azon túl, hogy több nemzetközi versenyen lesz lehetőségem indulni, dietetikus segít az étrendem összeállításában és erőnléti edző foglalkozik majd velem.

A debütálás nem is sikerülhetett volna jobban, a Footgolf Országos Bajnokság első, 2019-es versenyét is megnyerte.


Családi örömök

Anna áldott állapotban is remekelt (fotó: MFGSZ)

Bence felesége, Anna is játszik, az idei első fordulóban ő is dobogóra állhatott a női mezőnyben. Tette mindezt úgy, hogy második babájukat várják Bencével.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.