EUR: 326,80 Ft
CHF: 290,19 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Külföld

Lemondásra szólították fel a védelmi minisztert és a rendőrfőnököt Srí Lankán

Lemondásra szólította fel szerdán Srí Lanka elnöke a védelmi minisztert és az országos rendőrparancsnokot – jelentette be az colombói elnöki hivatal.

A parlament elnöke pár órával korábban azzal vádolta meg a hírszerzési vezetőket, hogy nem tettek semmit a vasárnapi merényletsorozat megakadályozásáért, jóllehet figyelmeztetést kaptak az indiai titkosszolgálattól.


Maithripala Sziriszena, Srí Lanka államfője már kedden bejelentette, hogy átszervezi a rendőrséget és a biztonsági erőket, és – mint mondta – elvárja, hogy 24 órán belül változás történjen a védelmi intézmények élén.

Hogy kik kerülnek a megüresedő tisztségekbe, arról még nem szólt az államfő.


Laksman Kiriella Srí Lanka-i házelnök szerdán a parlamentben kijelentette, hogy “hírszerzési felsővezetők szándékosan eltitkolták az információt. A birtokában voltak, de a hatóságok vezetői nem tették meg a kellő intézkedéseket” – mondta.

A házelnök kifejtette: a szigetország hatóságai április 4-én kaptak figyelmeztetést az indiai titkosszolgálattól, hogy öngyilkos merényletek várhatók szállodák, templomok és politikusok ellen.

A húsvétvasárnapi terrortámadásban kilenc öngyilkos merénylő vett részt. Eddig már több mint hatvan embert vettek őrizetbe a templomok és szállodák ellen elkövetett, 359 halálos áldozattal és több mint ötszáz sebesülttel járó merényletek ügyében.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek