EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Külföld

Macron találkozott Soros fiával

Hivatalos vacsorán vett részt Emmanuel Macron francia köztársasági elnöknél az Élysée-palotában Alex Soros – jelentette a V4NA nemzetközi hírügynökség. Soros György fia Instagram-oldalán posztolt a látogatásról.

Soros György örököse, Alex Soros maga büszkélkedett azzal, hogy meghívást kapott Emmanuel Macron francia elnök díszvacsorájára, aminek eleget is tett. A találkozó a francia elnöki rezidenciának helyet adó Élysée-palotában volt.


A V4NA kiemeli, hogy a találkozó nemcsak a Soros-birodalom örököse, hanem Emmanuel Macron francia elnök számára is kiemelt jelentőséggel bírhatott, hiszen az Európai Parlamenti választási kampány, illetve az egyre több elfoglaltságot jelentő brexittárgyalások közepette is sort kerített rá, hogy egy asztalhoz üljön Alex Sorossal.

Nem ez az első eset, hogy a kisebbik Soros vezető politikussal találkozik. Korábban megjelent Sebastian Kurz osztrák kancellár társaságában, akivel apja jelenlétében a Soros-egyetem bécsi átköltöztetéséről és az Európai Unió sorsáról tárgyaltak. Soros György egyébként Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének, valamint Barack Obama volt amerikai elnöknek is bemutatta fiát.


Az, hogy Macronnal találkozik a fiatal Soros, egyáltalán nem meglepő, hiszen politikai nézeteik megegyeznek. Amint a francia elnök, úgy Alex Soros is a bevándorlás támogatója. Tavaly decemberben például Alex felügyelte az ENSZ migránspaktumának elfogadását Marokkóban. A migráció mellett abban is nagy egyetértés van a francia politikus és a tőzsdespekuláns fia között, hogy fel kell számolni a nemzetállamokat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek