EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Belföld

Magyar-osztrák együttműködéssel drogkereskedőket fogtak el a Dunántúlon

Öt férfit tetten értek húsvéthétfőn Harkán, amint Ausztriából kábítószert hoztak Magyarországra – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtök reggel az MTI-t. A Győri Járásbíróságon még aznap elrendelték letartóztatásukat.

Az osztrák társszervek közreműködésével végrehajtott művelet eredményeként a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Terrorelhárítási Központ közösen fogta el a drogterjesztőket.


A kábítószer beszállításakor öt férfit tetten értek a rendőrök április 22-én késő este a Győr-Moson-Sopron megyei Harkán; 3500 gramm kábítószergyanús fehér port, valamint a porciózáshoz és értékesítéshez szükséges eszközöket foglaltak le. Ezzel egy időben Kópházán elfogtak egy nőt, aki szerepet játszott a drog behozatalának szervezésében.

A rendőrök házkutatást tartottak egy szombathelyi lakásban is, ahol prostituáltak futtatásával kapcsolatos feljegyzéseket is lefoglaltak.

Az NNI a gyanúsítottaktól több helyszínen összesen csaknem 121 millió forint értékben vett zár alá lakóingatlant, valamint foglalt le készpénzt, telefont és luxusautókat.

Az elfogott hat ember közül ötöt kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények gyanúja miatt őrizetbe vettek, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A Győri Járásbíróság nyomozati bírája csütörtökön elrendelte az öt gyanúsított letartóztatását – közölte a Győri Törvényszék szóvivője az MTI-vel.

Havasiné Kulcsár Petra elmondta, hogy négy gyanúsított esetében fennáll a szökés, az eljárás nehezítésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye, míg egy társuk esetében csak az utóbbi két feltétel áll fenn.

A döntés egy gyanúsított esetében végleges, a többi fellebbezett.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Gulyás Gergely Német-Magyar Barátság Díjat kapott

  Gulyás Gergely Német-Magyar Barátság Díjat kapott

  Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója vehette át a Német-Magyar Barátság Díjat Arne Goberttől, a Német Gazdasági Klub (DWC) elnökétől szombat este a Pesti Vigadóban.

 • Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

  Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

  Máté evangéliuma nemcsak arra figyelmeztet, hogy minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, hanem a hitet is élteti mindannyiunkban, hogy a lélekben önmagára találó nép lélekszámban is gyarapodásnak indul – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Taksonyban, az új református templom és közösségi ház felszentelésén.

 • Megújult a Svábhegyi Bölcsőde

  Megújult a Svábhegyi Bölcsőde

  Megújult a fővárosi XII. kerületben található Svábhegyi Bölcsőde, a több mint félmilliárd forintos fejlesztés keretében két új épületszárnnyal bővült az intézmény épülete, valamint annak környezetét is rendbe tették.