EUR: 323,38 Ft
CHF: 291,57 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb XIII.kerület

Májusig lehet jelentkezni az ösztöndíjpályázatra

A Diákhitel Központ negyedik alkalommal hirdeti meg ösztöndíjpályázatát, amelyre május 6-áig lehet jelentkezni. A pályázatra minden olyan 45 év alatti, kiemelkedően teljesítő, nappali tagozatos, aktív vagy passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemista, főiskolás adhat be kérelmet, aki hatályos diákhitel-szerződéssel rendelkezik.

A pályázati jelentkezés feltétele a magyar állampolgárság, illetve két lezárt félévben legalább 4-es korrigált kreditindex. Az érvényes pályázathoz be kell nyújtani egy bemutatkozó levelet, a diákhitel-szerződés szerződésszámát, a tanulmányi átlagot igazoló indexmásolatot, illetve a pluszpontokat igazoló dokumentumokat. A szakmai teljesítményen kívül pluszpontot ér a közéleti tevékenység és a sporteredmények.


A meghatározott szempontrendszer szerint kiválasztott tíz győztes pályázó a 2019–2020-as tanévben összesen 700 ezer, vagyis 10 hónapon keresztül havi 70 ezer forintot kap. A Diákhitel Központ tavalyi pályázati kiírására több mint 130 hallgató küldte el jelentkezését. Az ösztöndíjasok között szociológust, fizikust, geográfushallgatót, vidéki és fővárosi, első és másoddiplomást is díjazott a szakmai bizottság. A nyertesek közül többen köztársasági  vagy Erasmus-ösztöndíjasok, az Országos Tudományos Diákköri Konferencia előkelő helyezettjei, társ- vagy önálló szerzők, valamint tudományos kutatások résztvevői voltak.

Kapcsolódó Cikkek