EUR: 326,26 Ft
CHF: 288,90 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb Kecskemét

Már az autósok is használhatják az aluljárót

Jó hír a kecskemétieknek, hogy április elsejétől mindkét sávban használhatják az autósok a Szolnoki úti aluljárót. A Bem utcát azonban lezárták, érdemes eszerint tervezni az útvonalat.

A Bem utcai körforgalom építésének munkálatai miatt a tavaly november 19-én lezárt átkelőt eredetileg idén március közepén nyitották volna meg újra, de a támfalépítéssel csak a hónap végére készült el a kivitelező. Január 4-től már használhatták a buszok a Szolnoki úti aluljárót. Azóta a menetrend szerinti járatok felváltva, egy sávon haladhattak át rajta. Bár a kezdetben személygépkocsival is többen próbáltak élni ezzel a lehetőséggel, ennek ára 30 ezer forint volt. Elsejétől viszont jelzőlámpával mindkét sávban használhatják a járművek az átjárót a Hunyadiváros felé.


A Szolnoki úti aluljárónál már szabad az út

A turbó körforgalom építésének következő szakaszában a Kurucz körút és a Bem utca szakaszos lezárása következik. A Bem utca végét már le is zárták, megkezdődött az aszfaltozás. Ezért innen nem lehet behajtani az aluljáróhoz, ahogyan az onnan érkezők se haladhatnak egyenesen. Le kell fordulniuk a Kurucz körútra. Az 1,2 milliárd forint költségű turbó körforgalom a tervek szerint novemberre készül el.

A Bem utca végét lezárták, megkezdődött az aszfaltozás

Kapcsolódó Cikkek

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.