EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Külföld

Már kétmillió migránskártyát osztott ki Brüsszel!

Brüsszel ahelyett, hogy gátat szabna az Európa területére áramló migránsoknak, még jobban támogatja őket és pénzzel teli bankkártyákat osztogat nekik. Már közel kétmillióan kaptak migránskártyát, miközben Magyarország óvja határait, de a határvédelemre költött magyar költségvetési forrásból semmit nem térített meg az EU – írja a Magyar Nemzet.

A kétmillióhoz közelít azoknak a migránsoknak a száma, akik az utóbbi években Görög- és Törökországban hozzájuthattak az unió által támogatott pénzzel feltöltött migránskártyákhoz. A program rengeteg kérdést vet fel, rendkívül költséges is, ennek ellenére Brüsszel és az ENSZ a kiterjesztését, nem pedig a leállítását tervezi.


A bevándorláspárti ellenzék által hol tagadni, hol bagatellizálni próbált akciók nem mellesleg több mint másfél milliárd eurójába, azaz közel ötszázmilliárd forintjába kerültek az uniós adófizetőknek az utóbbi években.

A magyar kormány már többször hangsúlyozta, az Európai Uniónak minden olyan forrást, amelyet a bevándorlókra költ, inkább a külső határok védelmére kellene fordítania, és meg kellene szüntetnie az illegális migránskártyát.


Gyakorlatilag ellenőrizetlen tömegek kapnak havonta hatalmas pénzeket anonim bankkártyákon keresztül, az igénylő migráns személyazonosságát és szándékait lehetetlen lenyomozni, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a hazánkban elfogott és az Iszlám Állam hóhéraként azonosított Hasszán F. is kapott korábban migránskártyát.

Az EU két kártyaprogramban is érintett, a Törökországban megállított migránsoknak kitalált kártya költségvetése közel egymilliárd eurót emésztett fel és 1,4 millió egymillió embernek adtak ellenőrizetlenül pénzt. A másik migránskártyaprogram pedig már az unió határain belül, Görögországban működik, közel félmilliárd euróba került eddig, és a saját adataik szerint volt, amikor majdnem százezren rendelkeztek pénzzel teli bankkártyákkal,

A migránskártyák támogatói azzal érvelnek, hogy ha pénzt kapnak a menekültek, azzal erősödik az önbecsülésük, és azt vehetnek meg maguknak amit csak akarnak. Szerintük a kártyaforgalom a helyi gazdaságokra is jó hatással van, ezért a program kiterjesztését szorgalmazzák. Az ENSZ idén márciusban vetette fel ennek lehetőségét.

A magyar kormány a migránskártyák megszüntetését követeli, mert a rendszer segíti az illegális bevándorlást, és olyan emberek is anyagi juttatást kaphatnak, akik biztonsági kockázatot jelentenek.

Kapcsolódó Cikkek