2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Egyéb Pécs

Megelevenedik a hazai sörtörténelem

Rendkívül népszerű, sokak által kedvelt témát állított fókuszba a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum Ez sör! című vándorkiállítása.

Az április 17-én 13 órakor a JPM Múzeum Galériában (Pécs, Káptalan u. 4.) megnyíló tárlat látogatói minden lényegeset megtudhatnak a sörgyártás történetéről, a sörfogyasztási szokásokról, annak történelmi változásairól. Az országos vándorkiállítás célja, hogy közérthető, bármilyen érdeklődésű ember számára érthető, élvezhető nyelvezeten bemutassa a hazai sörtörténelmet az alapanyagoktól a sör tárolásának eszközeiig. Időutazást tehetünk honfoglaló őseink italkultúrájától a középkori sernevelők, valamint a német és cseh sörfőzők tevékenységéig, emellett pedig a legnagyobb üzemeink történetét, az állami sörfőzést, a napjainkban működő kisüzemi főzdéket s a kezdeményezésükre létrejövő fesztiválokat is megismerhetjük. A kiállítás augusztus végéig látható.


Ez a fotó 1989-ben készült a Pécsi Sörgyárban (Forrás: JPM)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.