2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb Miskolc

Miénk a legszebb campus az országban

Immár másodszor nyerte el a Miskolci Egyetem Az ország legszebb campusa címet az eduline.hu oktatási portál szavazásán.

A Miskolci Egyetem tájékoztatás szerint öt napig lehetett voksolni az ország tizenegy nagy egyetemére, és ez idő alatt összesen több mint 22 ezer szavazatot kaptak az intézmények. A Miskolci Egyetem campusa 6747 szavazattal végzett az első helyen, maga mögé utasítva a Debreceni Egyetemet, 5961 szavazattal, illetve a Pécsi Tudományegyetemet, 2932 szavazattal.


Másodjára is az ország legszebb campusa
MTI Fotó: Vajda János

A Miskolci Egyetem főépülete négy évvel ezelőtt több mint hétmilliárd forintból újult meg. A 2009-ben indult fejlesztések célja a campus oktatási, kutatási, innovációs, valamint külső és belső szolgáltatási infrastruktúrájának megújítása volt az intézmény versenyképességének növelése érdekében.

Az egyetem felújított főépületének belső tere
MTI Fotó: Vajda János

Kapcsolódó Cikkek

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.