2020. április 01., szerda
Hugó

Külföld

Migránsok foglalták el az athéni pályaudvart

Elfoglalták az athéni pályaudvart a migránsok az AFP beszámolója szerint. Legalább kétszázan vannak, azt üvöltözik, hogy “Németország”.

Athén és Szaloniki között nem tud közlekedni a vonat. Óriási a feszültség a helyszínen, sok a rendőr, egyelőre patthelyzet van.


Összecsapások voltak a migránsok és rendőrök között Szalonikiben

Muci Attila, a csatorna helyszínen tartózkodó tudósítója azt közölte, hogy a csütörtöki után pénteken újabb összecsapások lehetnek, mivel pénteken délelőtt szervezők jártak sátorról sátorra és arra bíztatták az embereket, hogy keljenek útra.

/Fotó: MTI/AP/Jánisz Papanikosz

Ennek nyomán a migránsok – mintegy 1500 ember – lebontották a sátrakat és összepakoltak. Az újságírók kérdéseire elmondták, hogy elszántak és abban bíznak, hogy miközben haladnak az észak-macedón határ felé a nea kavalai táborban tartózkodó további ezer migráns is csatlakozik hozzájuk, így már kellő erőt tudnak felmutatni. Úgy vélekedett, hogy sor kerülhet a migránsok és a rendőrök közötti összecsapásra is, mert könnygázzal, hang és villanógránátokkal felszerelt rohamrendőrök állják körül a tábort. Néhány migránst egyelőre megakadályoztak abban, hogy útnak induljanak – mondta.


Kapcsolódó Cikkek