EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Sport

Minden idők legnagyobb vb-jét rendezzük!

Minden idők legnagyobb világbajnokságát rendezi hazánk április 21. és 28. között a Hungexpón. Ráadásul a hazai vb pontosan 40 évvel követi a sportág legnagyobb magyar sikerét, amikor a Jónyer–Klampár–Gergely trió a világot megverve nyerte el a világbajnoki címet csapatban a phenjani döntőben. A Lokál összeszedte, mit kell tudni a vb-ről.

500 millióan nézhetik
Több mint 500 millió szurkoló élvezheti televízión keresztül a meccseket, amelyeket 56 kamerával közvetítenek, és még egy különleges, úgynevezett beauty camet is elhelyeznek a szervezők a Citadellán, amellyel fővárosunk legszebb részeit lehet majd élőben megmutatni.


7000 labda kell a versenyhez
A Hungexpo területén kialakított játéktér több mint 4000 négyzetméter, ahol 68 asztalt helyeznek el. A versenyhez 7000 labdát használnak fel, és 147 főből álló bírói csoport felügyeli a mérkőzéseket. Összesen 350 önkéntes segít a vb-n, amelynek meccseit közel 50 ezer néző izgulhatja végig a lelátókon.

141 országból jönnek versenyzők, 13 fős a magyar csapat


A magyar csapat egyik legjobbja, Póta Georgina is ott lesz a világbajnokságon (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A vb méreteit hűen tükrözi, hogy 141 országból 579 versenyző érkezik. Hazánkat a női egyéni versenyekben Póta Georgina, Pergel Szandra, Madarász Dóra, Bálint Bernadett, Leonie Hartbrich, Fehér Orsolya képviseli, míg párosban a Póta Georgina–Matilda Ekholm, Pergel Szandra–Madarász Dóra és a Bálint Bernadett–Nagyváradi Mercédesz duó indul. Férfi egyéniben Majoros Bence, Lakatos Tamás, Szudi Ádám, Ecseki Nándor, András Csaba és Juhász Patrik áll majd asztalhoz, míg a Szudi Ádám–Pergel Szandra, az Ecseki Nándor–Madarász Dóra és a Majoros Bence–Bálint Bernadett kettősök a vegyes párosok versenyszámában indulnak.

A kapitány magyar főtáblás meccset remél

– Bízom benne, hogy egyéniben lesz magyar a főtáblán, és ott láthatunk tőle, tőlük jó játékot. Sőt párosban, vegyes párosban még a legjobb 16 közé jutással is kacérkodhatunk. Ne feledjük: nálunk csak egyszer lehet hibázni. Itt nincs vigaszág – mondta Aranyosi Péter férfi szövetségi kapitány.

Pongival is találkozhatnak

A nyolcnapos rendezvény nem csupán a pingpong szerelmeseinek szól. A jegyárak kialakításánál fontos szempont volt, hogy egy teljes család is meg tudja fizetni a belépőket, ahogy a diákoknak, valamint a nyugdíjasoknak is külön kedvezményeket biztosítottak a szervezők, akik a meccsek mellett számos kísérőrendezvénnyel készülnek. A tervek szerint a sportágat szerető hírességek és más sportágak képviselői, valamint hazánk aktív és már visszavonult legjobbjai egyaránt ott lesznek a vb-n, a közönség  pedig a vb kabalájával, Pongival is találkozhat majd.

Kapcsolódó Cikkek