EUR: 326,36 Ft
CHF: 294,66 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Extra

Nanushka milliókat adományoz Srí Lankának

A napokban az egész világot megrázta a hír a Srí Lanka-i terrortámadásról, amelyben 359-en meghaltak, és több mint ötszázan megsérültek. A történtek a világhírű magyar divattervezőt, Sándor Szandrát is megdöbbentették, ezért nyolcmillió forinttal támogatja az áldozatokat.

Fan­tasz­ti­kus fel­aján­lást tett a sikert sikerre halmozó magyar divatház, a Nanushka. Sándor Szandra és vőlegénye, üzlettársa, Baldaszti Péter a cég Instagram-oldalán jelentette be, hogy 25 ezer euróval, vagyis nagyjából nyolcmillió forinttal segítik a Srí Lanka-i terrortámadás helyi sebesültjeit és az áldozatok családjait.


A nagylelkű gesztusban közrejátszik, hogy a jegyespár nemrég járt a szigetországban, ahol inspirációt gyűjtöttek a Nanushka következő kollekciójához. Szép emlékek fűzik őket Srí Lankához, így nem csoda, hogy a robbantások és a keresztény templomok elleni támadások különösen megrázták őket. Cselekedetükkel szeretnének hasonló összefogást kezdeményezni, mint amilyen a pár nappal azelőtti szörnyű tragédia, a Notre-Dame kigyulladásakor valósult meg.

„A múlt héten a közösségi médiát elárasztották a lángokban álló Notre-Dame képei. A székesegyház nemcsak egy egyszerű keresztény templom, hanem Párizs jelképe is. A divatközösség egy emberként gyászolt, megadták a legnagyobb tiszteletet. Ezen a hétvégén három keresztény templomot támadtak meg Srí Lankán, így több mint 300-an haltak meg. Bár csak egy feltörekvő vállalkozás vagyunk, amely nagyon korlátozott erőforrásokkal rendelkezik, de a Nanushka  25 000 eurót adományoz, hogy segítse a Srí Lanka-i embereket a pusztítás leküzdésében” – indokolták meg döntésüket közösségi oldalukon.


(Fotó: Cser Dániel)

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Ejtették az egyik vádat Kevin Spacey ellen

  Ejtették az egyik vádat Kevin Spacey ellen

  Kevin Spacey egyik szexuális zaklatási ügyét ejtette egy amerikai bíróság, mert a színészt vádló sértett nem volt hajlandó tanúskodni a bíróságon – számolt be róla a BBC News.

 • Dióssy Klári: Sokszor előjön a fájdalom

  Dióssy Klári: Sokszor előjön a fájdalom

  Idén lenne húsz éves Dióssy Klári kislánya, Adélka, aki mindössze négy és fél évesen hunyt el leukémiában. A Ridikül műsorvezetője a Családvarázsban mesélt soha el nem múló fájdalmáról, és arról miképp telnek mindennapjai második házasságából született gyermekével, Mátéval.

 • Cseh Tamás a mindennapokban

  Cseh Tamás a mindennapokban

  Barátom gondolt egy merészet, és abban a faluban, ahol az egykori kitűnő Kossuth-díjas előadóművész nyarai nagy részét töltötte, a Balaton-felvidéki Kővágóörsön, halálának 10.