EUR: 326,99 Ft
CHF: 291,03 Ft
2019. május 23., csütörtök
Dezső

Extra

Nanushka milliókat adományoz Srí Lankának

A napokban az egész világot megrázta a hír a Srí Lanka-i terrortámadásról, amelyben 359-en meghaltak, és több mint ötszázan megsérültek. A történtek a világhírű magyar divattervezőt, Sándor Szandrát is megdöbbentették, ezért nyolcmillió forinttal támogatja az áldozatokat.

Fan­tasz­ti­kus fel­aján­lást tett a sikert sikerre halmozó magyar divatház, a Nanushka. Sándor Szandra és vőlegénye, üzlettársa, Baldaszti Péter a cég Instagram-oldalán jelentette be, hogy 25 ezer euróval, vagyis nagyjából nyolcmillió forinttal segítik a Srí Lanka-i terrortámadás helyi sebesültjeit és az áldozatok családjait.


A nagylelkű gesztusban közrejátszik, hogy a jegyespár nemrég járt a szigetországban, ahol inspirációt gyűjtöttek a Nanushka következő kollekciójához. Szép emlékek fűzik őket Srí Lankához, így nem csoda, hogy a robbantások és a keresztény templomok elleni támadások különösen megrázták őket. Cselekedetükkel szeretnének hasonló összefogást kezdeményezni, mint amilyen a pár nappal azelőtti szörnyű tragédia, a Notre-Dame kigyulladásakor valósult meg.

„A múlt héten a közösségi médiát elárasztották a lángokban álló Notre-Dame képei. A székesegyház nemcsak egy egyszerű keresztény templom, hanem Párizs jelképe is. A divatközösség egy emberként gyászolt, megadták a legnagyobb tiszteletet. Ezen a hétvégén három keresztény templomot támadtak meg Srí Lankán, így több mint 300-an haltak meg. Bár csak egy feltörekvő vállalkozás vagyunk, amely nagyon korlátozott erőforrásokkal rendelkezik, de a Nanushka  25 000 eurót adományoz, hogy segítse a Srí Lanka-i embereket a pusztítás leküzdésében” – indokolták meg döntésüket közösségi oldalukon.


(Fotó: Cser Dániel)

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Elhalmozzák a kis Archie-t

  Elhalmozzák a kis Archie-t

  Május 6-án megszületett Harry herceg és Meghan hercegné első gyermeke, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, aki már most egy igazi kis világsztár.

 • Aurelio ellen vallott barátja

  Aurelio ellen vallott barátja

  Kedden reggel elkezdődött Aurelio tárgyalása a Kecskeméti Törvényszéken. A vád szerint a valóságshow-hős barátaival együtt elrabolta és bántalmazta N.

 • Liu Shaolin Sándor: Lili megadja nekem a szabadságot

  Liu Shaolin Sándor: Lili megadja nekem a szabadságot

  Liu Shaolin Sándor decemberben ismerkedett meg a gyönyörű énekesnővel, Péterffy Lilivel, akivel azóta is tart a szerelem. Az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó a Lokálnak elárulta: Lili az első lány, aki megadja neki a kellő szabadságot, ezért is mondott igent a TV2 Ázsia Expressz című műsorára.