EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Extra

Németh Kristóf édesapja előre látta a halálát

Németh Kristóf annak ellenére egy erős, karizmatikus férfi, mélyen belül nagyon is érzékeny, gyengéd lélek. Édesapjával különösen szoros kapcsolatot ápolt, hiányát a mai napig nehezen tudja elviselni. Ebben segítenek neki azok a megmagyarázhatatlan élmények, amikről őszintén és nyíltan mesélt ezúttal is.

Peller Mariann két éve indította útjára az Utazás a lelked körül című beszélgetős műsorát, amiben hétről hétre egy-egy ismert emberrel beszélget hitről, lélekről, sorsról, megmagyarázhatatlannak tűnő tapasztalásokról. A legfrissebb epizód vendége Németh Kristóf színművész volt, aki mint kiderült, nagyon nyitott a spirituális témákra, és ebben nagy szerepet játszott az édesapja is.


“Édesapám nincs már közöttünk, de csodaszép kort élt meg. Nekünk legendás kapcsolatunk volt és van, merem ezt mondani – kezdte Peller Mariann műsorában Németh Kristóf, akinek édesapja noha nem volt mélyen vallásos, élete utolsó napjaiban sokat változott a hozzáállása a túlvilághoz.

Fotó: Máté Krisztián

“Azt szokták mondani, hogy a zuhanó repülőgépen nincsen már csak hívő ember. Amikor az ő repülőgépe zuhanni kezdett, – tehát tudtuk, és ő is tudta, hogy közeledik az élete, a földi életének a vége, –akkor egészen meglepő újdonságokat mesélt nekem(…) Bent volt a Kútvölgyi kórházban, több típusú rákkal küzdött élete vége felé. (…) A halála előtti héten mentem be hozzá, mint mindennap. Teljesen tiszta volt az elméje végig, nemis kapott olyanfajta gyógyszereket, amelyek tompítják az ember tisztán látó képességét, morfium, és egyebekre gondolok. Azt mondta, hogy Kristófkám tedd már meg, hogy behozod az útlevelem holnapra. Elgondolkodtam, hogy lehet, hogy gond van, miért kellene az útlevél. Mondta, hogy azért mert látta, hogy ki van írva a gépe, hogy mikor indul. Mondta, hogy másnap hajnalban, és el is ment másnap hajnalban. Millió magyarázata lehet ennek, racionális, “ezós”, isteneshites, mindenesetre szép, és végtelenül megnyugtató” – mesélte meghatódva a színész, aki úgy véli, hogy édesapja csak fizikailag távozott, a lelke még mindig itt van, beszélgetni is szokott vele.


“Én református vagyok, abban nagyon szeretnék hinni, hogy még fogok találkozni azokkal valamilyen formában, akik nekem fontosak. Nincs olyan ember, akinek ha egy fontos valaki eltávozik az életéből, ne gondolna rá, ne hatna rá érzelmileg, ne érezné azt, hogy ott van. Nem tudom hány év volt az, hogy megtanultam, hogy nem tudom őt felhívni telefonon. Nem tudom, hogy hányszor nyomtam rá az apa hívógombra, mire rájöttem, hogy ő meghalt, legalábbis ebben a formában most nem tudunk most beszélgetni.  A Vérmezőn, aminek a környékén én lakom ott a vár aljában a családommal, az lett nekem a kedves helyem, ahol tudok édesapámmal beszélgetni. Érzem, hogy ő van, folyamatosan kapcsolatban vagyunk” –árulta el Kristóf, akinek fia, Lóci is nagyon érzékeny, egy alkalommal például elhunyt nagypapájával is találkozni tudott.

“Lóci a fiam, lehetett 4-5 éves, és a nagymamájával voltak otthon együtt, én elmentem dolgozni. Amikor jöttem haza, akkor anyukám mesélte, hogy hát Lóci olyanokat mondott, hogy az valami elképesztő. Elmesélte, hogy itt volt a nagyapja, aranyos volt, bejött, nézett minket, örült, aztán elment. Kérdeztem, hogy oké, hogy itt volt apa, de rám nem is volt kíváncsi? Mire mondta, hogy nem, pontosan tudja, hogy jól vagy” – osztotta meg a nem mindennapi történetet a színész.

Kapcsolódó cikkek:
Elhunyt édesapjával beszélget Németh Kristóf
Németh Kristóf: Vágyom még egy babára
Rendeződött Németh Kristóf és utóda viszonya
Németh Kristóf: Juci már látja magán az esküvői ruhát

Kapcsolódó Cikkek