EUR: 323,38 Ft
CHF: 291,57 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb IV.kerület

Németországban díjazták az újpesti sört

Három díjat is begyűjtött söreivel az újpesti First Craft Beer a Berlin International Beer Competition elnevezésű rangos nemzetközi sörversenyen.

A Kurucz fivérek, azaz Gergely és Dániel 2010 óta küldetésüknek tekintik a minőségi magyar sör előállítását (Fotó: firstcraftbeer.com)

A First Craft Beer tulajdonosai, a Kurucz fivérek, azaz Gergely és Dániel, 2010 óta küldetésüknek tekintik a minőségi magyar sör előállítását. Évek óta azon dolgoznak, hogy a saját szervezésű fesztiválokkal fórumot teremtsenek a minőségi magyar sörnek, és ezáltal minél több emberrel megismertessék az ízgazdag és illatos sörök sokszínű világát.

A sok munkát siker koronázta, hiszen a IV. kerületi, Váci úton található sörfőzdéjüket választották az év magyar főzdéjévé, valamint Pilsner és IPA sörük is ezüstérmet kapott a Berlin International Beer Competition nevű versenyen, ahol többek között a legjobb cseh és német sörökkel kellett felvenniük a versenyt. Az International Beer Competition egy sorozat, amelyet több kontinensen is megrendeznek, és a versenyek bírái a legelismertebb szállodák italkereskedői. Ez még inkább növeli a magyar sörfőzde sikerét, és erősíti a hazai sörök minőségének javulásán dolgozókat, hogy igenis megéri a fáradságos munka, mert a magyar sörnek komoly jövője van, akár nemzetközi szinten is.


Megnézné, hol készül a sör?

Bárki megtudhatja, hogyan készülnek a külföldön is elismert sörök, ugyanis a Váci úton található főzde túráján az érdeklődők megismerkedhetnek a kisüzemi sörkészítés alapanyagaival, a főzési technológiával, a cég filozófiájával és a sör készítésének folyamataival. A FIRST Craft Beer egy speciális látványfőzde, amely nemcsak egy látogatható üzem, hanem taproom is tartozik hozzá. A taproom egy olyan kóstolóterem, amely közvetlenül a főzdében található. A taproomból üvegablakon keresztül maga az üzem is látható. A speciális sörözőben 10 sörcsap és egy bottleshop található, ahol az érdeklődők „főzdefriss” állapotban kóstolhatják meg az illatos söröket.


Kapcsolódó Cikkek