EUR: 346,08 Ft
CHF: 323,84 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Belföld

Orbán Viktor 7 pontos tervet hirdetett a bevándorlás megállításáért

Hétpontos programot hirdetett Orbán Viktor a Fidesz pénteki kampányindító rendezvényén. A miniszterelnök kiemelte a legszükségesebb teendőket, hogy megállíthassuk a bevándorlást, és megőrizzük keresztény kultúránkat. A kormányfő arra kéri az embereket, hogy aláírásukkal támogassák a javaslatokat.

Európa maradjon-e az európaiaké, vagy adjuk át a helyet a más civilizációból érkezőknek – fogalmazta meg a május 26-ai EP-választás legfontosabb kérdését Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke pénteken a Bálnában. A miniszterelnök szerint azon múlik a keresztény civilizáció jövője, hogy marad-e az unió jelenlegi bevándorláspárti vezetése, vagy sikerül bevándorlásellenes politikusok kezébe adni az irányítást.


A kormányfő szerint Nyugat-Európa több államában az váltotta ki a tömegek elégedetlenségét a „brüsszeli buborékban” élő politikai elittel szemben, hogy rosszul kezelik a migráció problémáját.

– Európát ma népvándorlás fenyegeti, ez nem egyszerűen migrációs válság, hanem újkori népvándorlás, ami az egész világunkat megváltoztathatja – mutatott rá a Fidesz elnöke, aki szerint az 500 millió főt eltartó kontinens – amely így erősebb, mint Oroszország és az Egyesült Államok együtt – meg tudná állítani a migránsokat, de inkább támogatja a migrációt.


– Kísérletet sem tett rá, sőt ellenkezőleg. Az unió jelenlegi vezetése, elitje támogatja és ösztönzi a migrációt. Aki pedig fellép ellene, azt kiátkozzák.

A miniszterelnök rámutatott: az eddigi EP-választásoknak legfeljebb az volt a tétje, hogy jobb- vagy baloldali politikus vezeti-e az Európai Bizottságot.

– Most ez sem ilyen egyszerű. Itt van Jean-Claude Juncker, akiről azt hittük, jobboldali, erre kiderült, hogy tőrölmetszett szocialista – szögezte le Orbán Viktor, aki szerint viszont a Juncker-bizottság mérlege, hogy a britek kimennek az unióból, míg a migránsok bejönnek.

Orbán arra is felhívta a figyelmet, hogy miközben a magyar kormány családpolitikai intézkedések kidolgozásával töltötte az elmúlt időszakot, a brüsszeli vezetők részéről „nap mint nap szó esik a legális migráció fontosságáról”.

– A legális migráció programja valójában egy európai népességcsere programjának fedőneve – fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint a magyar kormány azonban nem veszi el a gyermekeinktől, unokáinktól azt a jogot, hogy ők is eldönthessék, milyen kultúrában akarnak élni. – Mi szeretnénk meghagyni a döntés lehetőségét a következő generációknak, gyermekeinknek, unokáinknak – szögezte le Orbán Viktor.

A miniszterelnök végül hét pontban foglalta össze a Fidesz programját a bevándorlás megállítása érdekében, és bejelentette, hogy a Fidesz aláírásgyűjtést indít a program támogatására.

A 7 pont

  1. A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak!
  2. Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére!
  3. Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül!
  4. Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot!
  5. Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!
  6. Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát!
  7. Bevándorlást ellenző vezetők álljanak az uniós intézmények élén!

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek