EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Külföld

Összefogott a Soros-hálózat és az Európai Néppárt

Közös, az eligazodást segítő előadást szervezett a líbiai háborús gazdaságról az Európai Néppárt (EPP) és a Soros György alapította Nyílt Társadalom Alapítvány – jelentette Londonból a V4NA.

A vadonatúj nemzetközi hírügynökség szerint a Európai Parlament folyosóján bukkantak az EPP és a milliárdos szervezete közötti kapcsolatról árulkodó dokumentumra.

„A líbiai háborús gazdaság leküzdéséért. Ajánlott politikák az EU szerepvállalásához” – ez áll a Cristian Dan Preda néppárti képviselő által jegyzett program fejlécén. Az esemény a Konrad Adenauer Stiftung (KAS) és a Soros György által alapított Open Society európai politikával foglalkozó intézetének társszervezésében valósult meg. A találkozó célja a líbiai gazdaság stabilizálása volt. A konferencián részt vett Stephanie T. Williams, az ENSZ- főtitkár líbiai képviselője, de az Európai Tanács és az Európai Bizottság is képviseltette magát. A találkozón felszólalt dr. Srdjan Cvijic, a Nyílt Társadalom Alapítvány demokratizálódási folyamatokra szakosodott politikai elemzője.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor: A baloldal be akarja hozni a migránsokat

    Orbán Viktor: A baloldal be akarja hozni a migránsokat

    Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján, szombaton Rómában.

  • Gyújtogatások, erőszak és agresszió a párizsi klímameneten

    Gyújtogatások, erőszak és agresszió a párizsi klímameneten

    Az anarchista “black blocs” (Fekete blokk) csoportokhoz tartozó szélsőségesek incidenseket kezdeményeztek szombaton Párizsban az éghajlat védelmében rendezett felvonuláson, a rendőrség a tüntetőket elhatárolódásra kérte a rendbontóktól, miközben a város más pontjain olyan kormányellenes sárgamellényes tiltakozókat állítottak elő, akik tiltott helyszíneken próbáltak meg gyülekezni.