2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb XV.kerület

Ötödik próbálkozásra sincs költségvetése a kerületnek

Immár ötödször tárgyalta a képviselő-testület a költségvetést, ahol nagyon sok baloldali politikus is jelen volt. Németh Angéla polgármester Facebook-bejegyzésében köszönte meg Gy. Németh Erzsébet, Kunhalmi Ágnes, Bősz Anett, Hiszékeny Dezső, Mesterházy Attila, dr. Szakács László, Molnár Gyula, dr. Molnár Zsolt, Korózs Lajos, Tordai Bence, Buzinkay György, Arató Gergely, Élő Norbert és Csárdi Antal részvételét. 

Az ellenzéki képviselők a költségvetés helyett inkább az országos politikával foglalkoztak

Az előterjesztett költségvetés visszalépést jelent az előzőekhez képest, mivel számos korábban támogatott módosítást nem építettek be. A polgármester saját maga ismerte el, hogy a legutóbbi testületi ülés óta nem egyeztettek a képviselőkkel.


A Fidesz–KDNP-frakció nem támogatta a költségvetés-tervezetet, mivel továbbra is valós tartalom nélküli tételt tartalmaz, több mint 800 millió forint értékben. Többek között a Szántóföld úti sportcsarnokra beállított kiadási összeg is az elfogadhatatlan kiadások közé sorolható, hiszen a létesítmény eredetileg tervezett 762 milliós költsége jelenleg meghaladja a kétmilliárdot.
– Az a tény, hogy ilyen nagy számban voltak jelen baloldali politikusok az ülésen, azt bizonyítja, hogy a baloldalnak különleges érdeke fűződik a költségvetés elfogadásához – mondta el Pintér Gábor, a kerületi Fidesz–KDNP frakcióvezetője. A baloldal a kerület ellenségének nevezte azokat a képviselőket, akik nem szavazzák meg a költségvetést, többek között azért, mert e nélkül a közalkalmazottak béremelése sem valósulhat meg. Pedig a képviselő-testület egységesen megszavazta a közalkalmazottak béremelését, de amíg a költségvetés egyéb tételeit tekintve a Gyurcsány Ferenc által vezetett DK kifizetőhelyének tekintik a kerületet, addig az a lakosság érdekében nem elfogadható.

A személyeskedésektől sem mentes vitában Móricz Eszter független, volt MSZP-s képviselő és a jelenlegi baloldali frakció tagjai kölcsönösen hazaárulással vádolták egymást.


Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.