2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Program

Overdose lányai a Food Truck Show “sztárvendégei” a Kincsem Parkban

Cirfandli és Rose Fire főszereplésével rangos tavaszi lóversenyekkel várja az ország legnagyobb tavaszköszöntő gasztropezsgése május 3-5. között a látogatókat. Több mint 50 közönségkedvenc food truck rengeteg finomsággal, gyerekprogramok, agárversenyek, utcazene, Street Art Show Országos döntő.

A programgazdag hétvégén természetesen a lovak is pályára lépnek és ismert neveknek drukkolhat a közönség a Kincsem Parkban. A világklasszis Overdosenak több csikója is starthoz áll a Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show harmadik napján, május 5-én. Overdose legeredményesebb lánya, Rose Fire hatalmas formába lendült, idén kétszer futott és kétszer győzött 2000 méteres távon, nyereménye már 1.200.000 forint. Rácz Attila lovának következő feladata a 2200 méteres Bábolnai Díj lesz ezen a napon.

Street Art Show A 2018-as megyei versenyek után jön az utcai művészek idei legnagyobb megmérettetése: a májusi országos döntő.

Overdose legjobb csikója, Cirfandli az elmúlt időszakban több jó versenyt nyert, emellett már Milánóban is letette a névjegyét egy rangos nemzetközi versenyben. Idén rögtön győzelemmel kezdett, nem is akárhol, hanem a szezon első nagydíjában, az 1400 méteres Káposztásmegyeri Díjban. Az Ungaro Racing istálló klasszisa a pálya legjobb középtávú lovait utasította maga mögé. Nagy kérdés, hogy a Tavaszi Lóverseny és Food Truck melyik versenyében fog indulni, de az is elképzelhető, hogy egy újabb külföldi túra következik a számára.


2019. Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show a Kincsem Parkban  Fotó llusztráció/ Kincsempark.hu

 

Négymillió forinttal díjazott versenyen a legjobb kanca a mének ellen

A Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show legfontosabb versenye az 1600 méteres Nemzeti Díj lesz, melyben a legjobb hároméves angol telivérek állnak starthoz. A versenyt általában az erősebb nem képviselői, azaz a mének szokták megnyerni, éppen ezért volt meglepő, mikor az évjárat legjobb kancáját, Golden Sea-t benevezte a versenybe az istállója. Stanislav Georgiev lovának nem lesz könnyű dolga a mének ellen, ám ha úgy fut, mint tavaly ősszel, akkor senki sem állíthatja meg.

2019. Food Truck Show. Vajon, az öreg klasszis Duce lesz a nyerő ? Fotó/Kincsempark.hu

Tour To Paris a tavalyi szezon kiemelkedően legjobb sprintere az idei évet Franciaországban kezdi, így
a rövidtávú versenyek trónja üresen áll. Lesz viszont bőven trónkövetelő, akik a klasszis hiánya miatt megpályázzák e kitüntető címet. A Kőbányai Díj – Csekonics József Emlékversenyben ott lesz a startnál az idén mindkét versenyét megnyerő Morita Menantie, az öreg klasszis Duce és az elnyűhetetlen Báthory. Valószínűleg ők hárman döntik el a Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show nagy sprintfutamát, de az is lehet valamelyik fiatal hároméves sprinter meglepetést fog okozni.

Fotó/ Kincsempark.hu

A kancák kiegyenlített küzdelme

A hároméves kancák a Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show zárónapján, azaz május 5-én vasárnap a hagyományos Hazafi Díjban mérkőznek meg egymással. Az 1600 méteres nagydíj mezőnye az előzetes nevezések alapján igen csak kiegyenlítettnek tűnik, ám Carina legutóbbi jó formáját győzelemre válthatja. Május 5-én vasárnap délután minden kiderül.

A Kincsem Parkban sosem unatkoznak a gyerekek, arcfestés, állatsimogató, pónilovazás és körhinta várja őket! A családok pedig együtt próbálhatják ki a Magic Box logikai játékait. A zöld játszótéren újrahasznosított anyagokból készült játékokkal játszhatnak a legkisebbek.

2019 május 3-4-5. Kincsem Park Food Truck Show hétvége. 2017-ben is már bevált az ingyenes busz .  Fotó Kincsempark.hu

A Food Truck Show hétvégéje alatt a rendezvény kapui pénteken 16-22 óráig, szombaton és vasárnap 11-22-óráig tartanak nyitva. A Kincsem Park és a Deák tér között nyitástól zárásig egy sárga amerikai iskolabusz közlekedik, amivel ingyenesen utazhatnak a helyszínre az érdeklődők.

2019. Food Truck Show Kincsem Park: Guruló büfékocsik minden mennyiségben. 
A legjobb ételeket és italokat kínáló vendéglátó járművek egy helyen.  Fotó/ Kincsempark.hu

Valamennyi gyerekprogram, valamint a belépés a 18 éven aluliaknak díjtalan. A felnőtt belépő elővételben a http://kincsempark.jegy.hu/ oldalon 900 Ft, a helyszínen 1000 Ft.

Kapcsolódó Cikkek

 • Porcelánért küzdenek a a Mihálkovics-kupán

  Porcelánért küzdenek a a Mihálkovics-kupán

  A kirándulni vágyók utálják, a vitorlázók annál inkább reménykeltőnek érzik a mostani időjárást, mivel a hétvégén rendezik a Balaton egyik legrangosabb vitorlásversenyét, a Mihálkovics Kupa-Jeep Renegade Nagydíjat, amelyen az eddigi adatok szerint mintegy 70 egység 120 hajóval áll rajthoz.

 • Hetedszerre nyit az Everness

  Hetedszerre nyit az Everness

  24 órás jógakihívás a világ számos pontjáról érkező mesterrel a Balaton partján. Éjszakai dzsem a homokon, táncprogramok, koncertek, előadások, workshopok, víz fölé kúszó dzsesszmuzsika. Kétutcányi csend apró lampionokkal, hangterápiás térrel, kézműves árusokkal, fák árnyékában bújó teázóval.

 • Színpadon a Takáts Tamás Dirty Blues Band

  Színpadon a Takáts Tamás Dirty Blues Band

  Az ország egyik legkiválóbb énekese, a Karthago, a Senator és az East frontembere Takáts Tamás, Gál Gáborral gitárossal 1990-ben hozta létre saját zenekarát, a Takáts Tamás Dirty Blues Band-et.