EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb Miskolc

P. Mobil-turnényitó a Gárdonyi parkban

A P. Mobil május 4-én visszatér a legendás Gárdonyi parkba, hogy ott nyissák az Aranylakodalom elnevezésű turnéjukat. Schuster Lóri zenekarvezetővel beszélgettünk

Az ötvenéves P. Mobil zenekar ezer szálon kötődik Miskolchoz és a Gárdonyi parkhoz. 1973. június 10-én, a kényszerű névváltoztatásuk után először a Diósgyőri Popfesztiválon lépett fel a csapat. A hetvenes évek közepén a Gárdonyi Művházban és az ifjúsági parkjában hetente koncerteztek, aztán jött a Miskolc című daluk, amivel belopták magukat az itteni közönség szívébe.


Schuster Lóránt-P.Mobil

Schuster Lóránt
Fotó: Mészáros Diána

– 1969-től Gesarol néven játszottunk egy ideig, de ezt a nevet az akkori hatalom egész egyszerűen betiltotta – így lettünk P. Mobil. 1973-ban a DVTK stadionban játszottunk először ezen a néven. A hetvenes évek közepén volt egy időszak, amikor Bencsik Samuval, Vikidállal már hetente jártunk a Gárdonyiba fellépni. De nemcsak ott játszottunk, hanem az összes művelődési házban, a Vörösmartyban, az Adyban, a Vasasban, a Bartókban, a Vasas Ifjúsági Parkban, a Rónaiban és még sorolhatnám. 1983-ban a popfesztivál 10. évfordulóján a salakmotorpályán is felléptünk, és szerencsére az utóbbi években is kapunk meghívásokat Miskolcra  – mesélte a zenekarvezető.

Miskolcra érkezik a legendás zenekar

– Miskolcon kezdődik a turné és ez egy jó érzés, ráadásul egy olyan helyen, amit felújítottak és rendbe raktak. Azért választottuk az Aranylakodalom nevet neki, mert gyakorlatilag 50 éve kötöttük össze az életünket a közönséggel, és most ezen a turnén – mint ahogy az igazi aranylakodalomnál is – megerősítjük ezt a kapcsolatot régi és új mobilosokkal, rockzeneszeretőkkel – tette hozzá Schuster Lóri.


A zenekarvezetőtől megtudtuk, hogy a műsor gerincét a most megjelenő Babolcsai néni című lemez adja, illetve azok az anyagok, amelyek az adott korszakban klasszikusak számítottak. A kétórás műsorban minden benne lesz, amit szeret a zenekar és a közönség is. Lesznek meglepetések, show-elemek, de ezeket nem akarták előre elárulni, azt viszont garantálja a csapat, hogy ez a koncert örökre emlékezetes marad!

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.