EUR: 323,33 Ft
CHF: 291,40 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb XV.kerület

Pintér Gábor közelről

Dr. Pintér Gábort két hónappal ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnöktől átvehette választókerületi elnöki kinevezését. Polgári és keresztény értékrend mellett elkötelezett emberként legjobb tudása szerint kívánja megerősíteni a kerületi Fideszt és a szövetségeseikkel ápolt kapcsolatokat. Legfontosabb célja egy barátságos, mindenki felé nyitott, a problémákra érzékenyen reagáló, az emberekért tenni akaró aktív közösség létrehozása.

Dr. Pintér Gábor a sok munka mellett megpróbál minél több időt tölteni a családjával, de azt vallja, amikor a picaon gyermekeivel vásárol, aki is oda lehet menni hozzá, és bátran meg lehet őt szólítani ( Fotó: Sáfár Tibor)

Jogásznak készült, hogyan került a politikába?


Az ELTE-n politológiát tanultam, majd a Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem jogászként. Közgazdászdiplomámat később szereztem a Corvinus Egyetemen. Tanulmányaim befejezése után 10 éven keresztül ügyvédjelöltként, majd a jogi szakvizsgát követően ügyvédként dolgoztam. Ezzel párhuzamosan külsős bizottsági tagként kapcsolódtam be a kerületi politikába. 2010 óta vagyok önkormányzati képviselő, 2012 óta pedig a Fidesz–KDNP frakcióvezetőjeként veszek részt a képviselő-testület munkájában.

2014-ben polgármesterként indult az önkormányzati választáson. Mi történt ezután?


A kerület működőképességét és a lakosság érdekeit szem előtt tartva elvállaltam a főállású alpolgármesteri tisztséget. Ez a feladat egész embert és odafigyelést igényelt, ezért az ügyvédi tevékenységemet azóta szüneteltetem. A hivatalban töltött három év alatt sok tapasztalatot szereztem, aminek alapján elmondhatom, hogy továbbra is a kerületben, a kerületiekért szeretnék dolgozni. Jelenleg a XV. kerületi Fidesz választókerületi elnöke és a hétfős önkormányzati frakció vezetője vagyok.

Gondolom, azért a családra is marad ideje. Hogyan töltötte a húsvéti az ünnepeket?

A családunkban évek óta hagyomány, hogy az ünnepek alkalmával összegyűlik a szélesebb rokonság. A találkozót mindig húsvét első napjára, vasárnapra szervezzük, a gyerekek ilyenkor locsolkodnak, csokitojást keresnek. Mi pedig beszélgetünk, és üdvözöljük a régen látott rokonokat.

Országjárás 2019

Az európai parlamenti választásokra készülve a XV. kerületi Fidesz két lakossági fórumot is szervez. Az országjáráson a Fidesz vezető politikusai mondják el, miért sorsdöntő az idei választás, milyen tétje van a voksolásnak. Miért fontos, hogy olyan képviselők dolgozzanak Brüsszelben, akik megvédik a magyar érdekeket, és képesek kiállni a magyarok számára fontos kérdésekben, továbbá fellépnek mind a baloldali, mind a jobboldali szélsőségek ellen.

I. Országjárás 2019 – Lakossági fórum
Előadó: Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes
Helyszín: Csokonai Művelődési Központ (1153 Budapest, Eötvös utca 64.)
Időpont: 2019. április 30. 18 óra

II. Országjárás 2019 – Lakossági fórum

Előadó: dr. Fónagy János, nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár
Helyszín: Pestújhelyi Közösségi Ház (1158 Budapest, Szűcs István utca 45.)
Időpont: 2019. május 10. 18 óra

Mindenkit szeretettel vár Pintér Gábor, a Fidesz választókerületi elnöke, a fórumok házigazdája.

Kapcsolódó Cikkek