2019. április 23., kedd
Béla

Belföld

Puzsér harcol Karácsonnyal

A baloldali pártok után hamarosan a Jobbik–LMP–Puzsér szövetség is megnevezi saját polgármesterjelöltjeit Budapesten. Hiába beszél tehát az összefogásról az ellenzék, valójában éles harcok dúlnak közöttük.

A Jobbik lakájmédiája, az Alfahír értesülései szerint, miután Karácsonyék felrúgták az ellenzéki megállapodás feltételeit, sokat nem tétlenkedett az LMP, a Jobbik és Puzsér Róbert, ugyanis felgyorsították az eseményeket, és a baloldali pártokhoz hasonlóan minden kerületben saját polgármesterjelölteket indíthatnak az őszi önkormányzati választáson.


Puzsér és Karácsony – nem őszinte a mosolyuk
MTI/Koszticsák Szilárd

Mint arról már korábban beszámoltunk, felfüggesztette az ellenzéki főpolgármester-előválasztásról szóló tárgyalásokat Puzsér Róbert, miután – a Jobbikot és az LMP-t kihagyva – választási megállapodást kötött az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum. Tehát az ellenzéki oldalon most két tömb alakult ki Budapesten: az egyiken Karácsony Gergely és az MSZP–Párbeszéd, a DK és a Momentum, míg a másikon Puzsér Róbert, a Jobbik és az LMP néz farkasszemet.

A két szövetségből az egyiknél azonban biztos, hogy még koránt sincs béke, legutóbb ugyanis az MSZP vezetői  szidalmazták a DK-t és annak elnökét, Gyurcsány Ferencet. A Magyar Nemzet birtokába jutott hangfelvételből kiderült, hogy Tóth Bertalan szerint Gyurcsány az MSZP-t akarja legyőzni, Ujhelyi István EP-képviselő pedig úgy véli, a DK ellopja az MSZP ötleteit.


Eközben Puzsér Róbert a Blaha Lujza téri aluljáróban indította el saját kampányát. A trágár beszólásairól ismert megmondóember szerint a régi baloldal valójában pozíciókért seftel, ahelyett, hogy programokat alkotnának. Puzsérék arra válaszul indítják be fél évvel a voksolás előtt kampányukat, hogy a másik ellenzéki főpolgármester-jelölt, Karácsony Gergely és támogatói megnevezték kerületi polgármesterjelöltjeiket. A cicaharc tehát tovább folytatódik. Sajtótájékoztatóján Puzsér hozzátette, készek visszatérni az előválasztás folyamatába, amennyiben korrekt ajánlatot kapnak.

De lássuk be, az eddigi történések fényében erre vajmi kevés lehet az esély.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szír őrjöngött a villamoson

  Szír őrjöngött a villamoson

  Múlthét szerdán 15 óra magasságában kaptak riasztást a rendőrök, hogy egy férfi kirúgta a Nyugati térnél a hatos villamos egyik ablakát.

 • Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége szerdán újabb, a migrációt támogató tervet fogadott el. Az előterjesztés szerint Brüsszel még több pénzt ad a Soros-szervezeteknek, hogy azok még több bevándorlót hozzanak be Európába.

 • Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor is hű a húsvéti hagyományokhoz, mindig meglocsolja családjának hölgytagjait. A miniszterelnök húsvét másodnapján korán reggel egy locsolóverset posztolt ki Facebook-oldalán, amint meglocsolja unokáját, Alízt.

 • Öt hónapos babát vertek félholtra

  Öt hónapos babát vertek félholtra

  Mind a négy gyermekét elvették attól az Ötvöskónyiban élő édesanyától, akinek élettársa félholtra verte öt hónapos kisbabájukat, Danikát.