2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Belföld

Kiújult az ellenzéki háború Puzsér és Karácsony között

Felfüggesztette az ellenzéki főpolgármester-előválasztásról szóló tárgyalásokat Puzsér Róbert, miután a hétvégén – a Jobbikot és az LMP-t kihagyva – választási megállapodást kötött az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum.

Kiújult Budapesten az ellenzéki háború azok után, hogy a hétvégén választási megállapodást kötött az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum, és elosztották egymás közt a 23 budapesti kerület polgármesterjelölti pozícióját.


– Ez a megállapodás nem a változást és nem az ellenzéki győzelmet szolgálja, hanem a parkolási maffiát és a korrupt szocialista világ túlélését – reagált éles hangon a megállapodásból kimaradó Jobbik és LMP, amelyek az általuk támogatott főpolgármester-jelölttel, Puzsér Róbert kritikussal adtak ki közös közleményt. Külön fájt nekik a Momentum szereplése, amit elkeserítőnek tartottak. – Sajnáljuk, hogy a kapzsiság győzött az elvek felett – írták. Puzsér aztán a Momentumot külön is kiosztotta a Facebookon.

 

Puzsér kiakadt a fővárosi “MSZP-DK-Momentum” koalícióra Fotó: Youtube

 

Az Azonnali egyébként már a baloldali összefogás bejelentése előtt közölt egy belső levelet, amelyben a Momentum tagjai tiltakoznak a pártvezetésénél: „A döntésetekkel nem értünk egyet, azt rendkívül károsnak tartjuk a Momentumra nézve”.


Fontos tudni, hogy a baloldali pártok (MSZP–Párbeszéd és a DK) által támogatott főpolgármester-jelölt, Karácsony Gergely, valamint az LMP és a Jobbik által favorizált Puzsér Róbert korábban arról tárgyaltak, hogy Puzsér akkor indul az ellenzéki előválasztáson, ha abban a teljes ellenzék részt vesz.

Ezt a megállapodást rúgta fel lényegében a baloldali ellenzék, amikor a hétvégén „elosztották” a kerületeket, és ebből kihagyták a Jobbikot és az LMP-t. Puzsérék feltehetően azért akadtak ki a Momentumra, mert arra számítottak, hogy Fekete-Győrék majd beállnak a kritikus mögé a főpolgármester-választáson, ehhez képest megállapodtak a baloldallal.

– Aki jön, az jön, aki nem, az nem – reagált Karácsony arra, hogy Puzsér felfüggesztette részvételét az előválasztáson. Szerinte Budapesten mindenképpen lesz előválasztás, akár indul rajta Puzsér, akár nem.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa jövőt választ

  Európa jövőt választ

  Május 26-án rendezik Magyarországon az európai parlamenti választást, amelynek tétje, hogy bevándorlókontinens lesz-e Európa, vagy megőrzi keresztény gyökereit.

 • Továbbra is imád minket Hollywood

  Továbbra is imád minket Hollywood

  Magyarország népszerűsége a hollywoodi filmprodukciók tekintetében továbbra is töretlen –  derült ki a The Hollywood Reporter cikkéből.

 • Az erzsébetvárosi zengerájok titkai

  Az erzsébetvárosi zengerájok titkai

  Budapest belvárosában nem csak napjainkban, hanem már az 1860 – as években is pezsgő-nyüzsgő élet zajlott. A mai romkocsmák elődei, a zengerájok, dalcsarnokok és mulatók mellett egy-egy házban a borbélytól kezdve a házasságközvetítőn át,egészen a mészárszékig, minden megtalálható volt.