EUR: 332,58 Ft
CHF: 302,62 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Belföld

Kiújult az ellenzéki háború Puzsér és Karácsony között

Felfüggesztette az ellenzéki főpolgármester-előválasztásról szóló tárgyalásokat Puzsér Róbert, miután a hétvégén – a Jobbikot és az LMP-t kihagyva – választási megállapodást kötött az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum.

Kiújult Budapesten az ellenzéki háború azok után, hogy a hétvégén választási megállapodást kötött az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum, és elosztották egymás közt a 23 budapesti kerület polgármesterjelölti pozícióját.


– Ez a megállapodás nem a változást és nem az ellenzéki győzelmet szolgálja, hanem a parkolási maffiát és a korrupt szocialista világ túlélését – reagált éles hangon a megállapodásból kimaradó Jobbik és LMP, amelyek az általuk támogatott főpolgármester-jelölttel, Puzsér Róbert kritikussal adtak ki közös közleményt. Külön fájt nekik a Momentum szereplése, amit elkeserítőnek tartottak. – Sajnáljuk, hogy a kapzsiság győzött az elvek felett – írták. Puzsér aztán a Momentumot külön is kiosztotta a Facebookon.

 

Puzsér kiakadt a fővárosi “MSZP-DK-Momentum” koalícióra Fotó: Youtube

 

Az Azonnali egyébként már a baloldali összefogás bejelentése előtt közölt egy belső levelet, amelyben a Momentum tagjai tiltakoznak a pártvezetésénél: „A döntésetekkel nem értünk egyet, azt rendkívül károsnak tartjuk a Momentumra nézve”.


Fontos tudni, hogy a baloldali pártok (MSZP–Párbeszéd és a DK) által támogatott főpolgármester-jelölt, Karácsony Gergely, valamint az LMP és a Jobbik által favorizált Puzsér Róbert korábban arról tárgyaltak, hogy Puzsér akkor indul az ellenzéki előválasztáson, ha abban a teljes ellenzék részt vesz.

Ezt a megállapodást rúgta fel lényegében a baloldali ellenzék, amikor a hétvégén „elosztották” a kerületeket, és ebből kihagyták a Jobbikot és az LMP-t. Puzsérék feltehetően azért akadtak ki a Momentumra, mert arra számítottak, hogy Fekete-Győrék majd beállnak a kritikus mögé a főpolgármester-választáson, ehhez képest megállapodtak a baloldallal.

– Aki jön, az jön, aki nem, az nem – reagált Karácsony arra, hogy Puzsér felfüggesztette részvételét az előválasztáson. Szerinte Budapesten mindenképpen lesz előválasztás, akár indul rajta Puzsér, akár nem.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Alstrom-ügy: Tárgyalás lesz

    Alstrom-ügy: Tárgyalás lesz

    Felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozták a vádlottakra, ha beismerik a bűncselekmény elkövetését, az Alstom-ügyben kedden – közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel.

  • Megkezdődött a jövő évi keresztféléves felvételi eljárás

    Megkezdődött a jövő évi keresztféléves felvételi eljárás

    Keddtől lehet jelentkezni a 2020 februárjában induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre. A jelentkezők november 15-ig dönthetik el, hogy mely egyetem vagy főiskola mely képzésén szeretnének továbbtanulni – közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.