EUR: 326,99 Ft
CHF: 291,13 Ft
2019. május 23., csütörtök
Dezső

PR

Remek hangulat a Kincsem Parkban


Négy hónapos téli pihenő után vasárnap újra megnyitotta kapuit Magyarország egyetlen lóversenypályája a galoppsport rajongói előtt. Az idei loviszezon különösen nagy izgalmakkal kecsegtet, de évről évre nem csak emiatt látogatnak ki a Kincsem Parkba egyre többen.

A Kincsem Park a lóversenyzés különleges és egyedi helyszíne Budapest szívében, amely közel 100 hektáros zöldterülettel és egészen sajátos mikroklímával rendelkezik. Népszerűsége pedig hihetetlen tempóban növekszik, tavaly 200 ezer ember látogatott el a Kincsem Parkba, ami a két-három évvel korábbinak duplája.


– Azt látjuk, hogy újra sikk lett lovira járni – árulta el Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója, aki szerint ez leginkább a négy nagy rendezvénynek köszönhető, amelyeket idén most már negyedik éve szerveznek meg, és amelyek valóságos generációváltást hoztak a lóverseny látogatóinak körében. A Kincsem Parkban megjelentek a családok, a fiatal párok és az egyetemisták.

– Májusban tartjuk a Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show-t. A háromnapos rendezvény tavaly 20 ezer embert vonzott – árulta el az igazgató. A következő június 28-ától 30-áig a Derby és Divat Fesztivál, amely a Royal Ascothoz hasonlóan egyben divatfesztivál is, kalap- és ruhashow-val.
– Elképesztő kalap- és ruhakölteményeket láthatunk, elegáns urak és hölgyek jelennek meg – mondta Pécsi István, aki megemlítette a szeptemberi Nemzetközi Lóverseny & Food Truck Show-t, valamint mind közül a legismertebbet, az Ügetőszilvesztert, amely az utóbbi néhány évben megkétszerezte látogatottságát. Legutóbb már 20 ezer ember látogatott ki fesztiválhangulatban végigizgulni az évzáró futamokat.
– Ezek a rendezvények nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ismét divat legyen Magyarországon lóversenyre járni. Úgy szoktuk viccesen mondani, hogy behozzuk az embereket a hamburgerrel, és itt maradnak a lovak miatt – fogalmazott a szakember. – Megtapasztalják, milyen pluszizgalmat ad a verseny élvezetéhez, ha a kezükben van egy fogadószelvény. Hiszen itt elsősorban a szórakozás a lényeg. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet nyerni. Egészen sokat is! Januárban például a Kincsem+TUTI-val egy játékos 104 millió forintot zsebelt be.


Szuper lovak párharca
Mint megtudtuk, a galoppon igazán izgalmas lesz az idei szezon, mivel tavaly több remek ló mutatkozott be. A veretlen négyéves Tour de Paris Franciaországban áll tréningben, és a tervek szerint a galloknál fog versenyezni, mérlege nyolc verseny és nyolc győzelem a Kincsem Parkban.

Tour to Paris a veretlen négyéves

A másik a Bábolna Nemzeti Ménes négyéves telivérje, Esti fény, a 2018-as Nemzeti Galopp Liga győztese és a Magyar Derby nyerője

Esti fény a 2018-as Nemzeti Galopp liga győztese

A galoppszezon még csak most kezdődött, és őszig tart, akkor derül majd ki, melyik nagyszerű telivér az új magyar szuper ló!

Kapcsolódó Cikkek

 • Az a fontos, ami összeköt

  Az a fontos, ami összeköt

  Szerencsejáték Zrt. fontosnak tartja, hogy a jövő generációja minél hamarabb találkozzon a fogyatékosság ügyével, hogy később nyitott és elfogadó felnőttekké váljanak.

 • Jön a nyár, kezdődhet a világjárás!

  Jön a nyár, kezdődhet a világjárás!

  Nyakunkon a nyár, most kell megtervezni, hová megyünk nyaralni. A Szerencsejáték Zrt. május 10-től kapható legújabb, Világjáró sorsjegyei képzeletben már a világ különböző tájaira repítenek, miközben többféle izgalmas játékra invitálják a kaparós sorsjegyek kedvelőit.

 • Ez ám a szerencsés munka!

  Ez ám a szerencsés munka!

  Másfél évtizede működteti nagy sikerrel a Szerencsejáték Zrt. karitatív sorsjegy-értékesítő hálózatát. Ezzel mozgáskorlátozott, siket, nagyothalló, valamint tartós egészségkárosodás miatt megváltozott munkaképességű emberek számára biztosítanak munkalehetőséget országszerte.