EUR: 326,53 Ft
CHF: 289,74 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb Miskolc

Saját forrásból fejleszt a borsodi megyei kórház

Jelentős beruházások kezdődtek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban. A miskolci székhelyű intézmény saját forrásból 1,37 milliárd forintot fordít fejlesztésekre.

Révész János főigazgató tájékoztatása szerint a beruházások a gasztroenterológia és a gyermekegészségügyi központ intenzív osztályának területét érintik, továbbá parkolóhelyek bővítése és központi raktár építése is szerepel a tervekben. A beruházásokra összességében 1 milliárd 370 millió forintot fordít az intézmény, amelynek gazdálkodási eredménye stabil, „részben ez teszi lehetővé, hogy saját forrásból igen jelentős fejlesztéseket hajthatnak végre” – tette hozzá a főigazgató.


A bővítés és átépítés alatt álló miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gyermekegészségügyi központja – fotó: MTI

Elmondta: az onkosebészeti és belgyógyászati épületek között zöldmezős beruházásként új részleg épül 674 millió forintból, ebben kap helyet a gasztroenterológia, egyebek mellett betegváróval, két belgyógyászati vizsgálóval, rendelővel és endoszkópos UH-vizsgáló helyiséggel.

– A beruházás kiemelten fontos része a gyermekegészségügyi központ intenzív osztályának fejlesztése, ahol teljes körű építészeti rekonstrukció és orvostechnológiai felújítás is megvalósul, ez növeli a szakmai kapacitást, javítja az ellátás minőségét, és a hotelfunkciót is erősíti – közölte Révész János.

Jól haladnak a belső munkálatok – fotó: MTI

– A központi raktár megépítése elengedhetetlen a hat tagkórházat számláló intézmény megfelelő üzemeltetéséhez, erre 378,5 millió forintot költenek – mondta a főigazgató, aki arról is beszámolt, hogy 330 szilárd burkolatú parkolóhelyet is kialakít az intézmény.

A kivitelezési munkákat pályázat útján a régió építőipari vállalkozásai nyerték, amelyek várhatóan ebben az évben végeznek a munkálatokkal.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.