EUR: 324,35 Ft
CHF: 292,00 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb XIII.kerület

Sastin-bronz Bukarestből

Sastin Marianna, a Vasas birkózója a tavalyi, budapesti világbajnokságon szerzett ötödik hely után most a Bukarestben rendezett Európa-bajnokságon szerzett bronzérmet. Alig egy évvel fia születése után.

Sastin Marianna, és edzője – aki a férje is – Wöller Ákos közösen örültek a bronzéremnek (Fotó: vasassc.hu)

Sastin Marianna tavaly februárban adott életet kisfiának. Akkor nem sokan gondolták, hogy a sportág történetének első magyar női világbajnoka újra szőnyegre lép, főleg nem úgy, hogy ilyen sikeresen teszi. Merthogy Mariann első lépésként – alig három hónappal a szülés után – magyar bajnok lett, majd a budapesti világbajnokságon a harmadik helyért birkózhatott, ám végül nem sikerült érmet szereznie. Ennek ellenére kijelentette: ha valaki nyolc hónappal ezelőtt, vagyis amikor életet adott kisfiának, azt mondja neki, hogy itt éremért fog birkózni, szívesen aláírta volna.

Nos, alig egy évvel gyermeke születése után a nagyszerű sportoló most Európa-bajnoki bronzérmet szerzett. Pedig az olimpiai számnak minősülő női 62 kilóban 18 versenyző próbált szerencsét, Marianna pedig nem kapott egyszerű sorsolást, hiszen az első körben rögtön az orosz Tukurenova jutott neki, aki a súlycsoport egyik legjobb birkózója. Mariann azonban legyőzte az oroszt, ám a következő fordulóban kikapott az olasz Aurora Campagnától. Szerencsére a vigaszágon folytathatta a versenyt, ahol előbb a török Asli Tugcut, majd a svéd Moa Lena Maria Nygrent is legyőzte, így Európa-bajnoki bronzérmet szerzett.

Győzelem! (MTI/Czagány Balázs)

– Egy évvel ezelőtt, a gyermekem születése után valószínűleg gondolkodás nélkül elfogadtam volna ezt az eredményt, de ilyenkor mindig ott bujkál az emberben a kisördög, hogy akár nagyobb siker is összejöhetett volna – mondta a vasassc.hu-n friss Európa-bajnoki bronzérmesünk. – Itt most elsősorban az olasz lány elleni negyeddöntőre gondolok, amit meg kellett volna nyernem. Ha az sikerül, akkor az erőviszonyok alapján vélhetően a döntőbe jutok. Persze így is nagyon boldog vagyok, és utólag azt kell mondanom, az orosz lány elleni első meccs volt a legnehezebb. Nagyon képzett, kellemetlen stílusú, nyurga birkózó, ami nekem nagyon nem fekszik, de sikerült megoldanom. Talán a török lány ellen tudtam a leghatározottabban szőnyegre lépni, a svéd elleni bronzmeccsen pedig bejött a taktika, amit az edzőmmel kitaláltunk.

Kapcsolódó Cikkek