EUR: 321,59 Ft
CHF: 282,48 Ft
2019. április 24., szerda
György

Életmód

Slava Polunini: A bohóckodás filozófia

Dőlt a nézőtér a nevetéstől tegnap a Fővárosi Nagycirkuszban. Ebben nincs semmi különös, hiszen egy bohócshow sajtótájékoztatóján jártunk, amely gyakorlatilag beillett egy kamara-előadásnak is. A Nemzeti Színház VI. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) vendége lesz a világhírű Slava’s Snowshow – hat előadás erejéig április 11-én, 12-én, 13-án és 14-én, amely a cirkusz, a színház és a show-műfaj szerelemgyereke, zseniális bohócokkal.

Slava Polunin showjában a néző egy felszabadult világba lép be, ahol ünnep az élet, és ahol megnyílnak a szívek az álmok és mesék előtt Fotó: Mészáros Diána

A show atyja, Slava Polunini bohócművész és csapata minden egyes előadáson megújul. A mester azért, hogy senki ne rutinból dolgozzon, az előadás előtt dönti el, hogy ki lép aznap színpadra és azt is, hogy ő felveszi-e a bohócgúnyát. Fontos az improvizálás, a fellépők és a közönség reakciói közösen alakítják a történetet.


– Az játszik, akinek a legjobban csillog a szeme! – árulta el a Lokálnak Slava Polunini. – Bárkiből lehet jó bohóc, aki tehetséges, szorgalmas és fegyelmezett. Minden este szeretettel dolgozunk, és ezt a szeretetet kapjuk vissza a közönségtől. Ha ez nem történik meg, akkor jön az alkohol és az öngyilkosság.  Szerencsére estéről estére ezer és ezer boldog arcot kapunk vissza. Nem kell előcsalni senkiből a gyereket, csak élni kell a színpadon, és követnek bennünket. A bohócok ott rekedtek a gyerekkor határán, és bölcsek maradtak. A bohóckodás egyfajta világnézet, bohócnak lenni filozófia, képesség arra, hogy másként lássuk a dolgokat, mint a többi ember!

 

Kapcsolódó Cikkek