EUR: 356,31 Ft
CHF: 336,29 Ft
2020. március 28., szombat
Gedeon, Johanna

Egyéb Hódmezővásárhely

Szemétben úszik a város

Hetek óta illegális szeméthegyektől szenved Hódmezővásárhely. Az önkormányzat elismerte: a probléma valós, de egyúttal saját tehetetlenségéről is kiállította a bizonyítványát.

Döbbenetes állapotokról panaszkodnak a város lakói, egyre aggasztóbb méreteket ölt az illegális hulladékelhelyezés Vásárhelyen. Ezt nemrégiben a városháza is kénytelen volt elismerni. Azzal azonban, hogy segélykiáltással fordult a lakossághoz, egyúttal saját tehetetlenségéről is lerántotta a leplet a hivatal.
Az itt élők viszont már torkig vannak a különböző közösségi felhívásokkal és látványszemétszedésekkel, mert sajnos nemcsak a kül-, hanem a belterületeket is egyre komolyabban érinti a hulladékcunami.


Az utóbbi hetekben elborzasztó felvételek jelentek meg például a Földeáki és a Maroslelei út mentén felhalmozott szemétről: zsákokat és ládákat, de még tv-készülékeket is az út mellé dobnak a szemetelők. A Borz, a Kodály és Királyszék utcákat, a Bordás dűlőt, valamint a Bodzási és az Agyag utcákat sem kímélik a városképrongálók. A „negatív rekorder” ezzel együtt a Rárósi út, amely rendre fuldoklik a mocsokban.

Sajnos nem ritka az ilyen látvány manapság Vásárhelyen.

 

Az illetékesek nemtörődömségét és hanyagságát unta meg Benkő Zsolt fideszes önkormányzati képviselő, aki a rendőrséghez fordult, miután lakossági jelzést kapott: nagy mennyiségű építési törmeléket csúfítja a Rárósit. Bejelentése nyomán a hatóságnak rekordgyorsasággal sikerült felderítenie és kézre kerítenie az elkövetőt, akit 50 ezer forintos bírsággal sújtottak.

Kapcsolódó Cikkek