EUR: 319,83 Ft
CHF: 280,54 Ft
2019. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Sport

Szép volt, lányok!

Csoportgyőztesként harcolta ki az elitbe való feljutást a magyar női jégkorong-válogatott a Budapesten rendezett divízió 1/A világbajnokságon. Miután a torna utolsó meccsén Ausztriát is felülmúlta, így feljutott az A csoportba.

A magyar jégkorongozók már az utolsó meccs előtt a világelitben tudhatták magukat, hiszen a dánok Norvégia legyőzésével kikaparták nekünk a gesztenyét. Azonban a hazai rendezésű női divízió 1/A vb-n már a káposztásmegyeri csarnokot zsúfolásig megtöltő kétezer néző miatt sem adhatták alább a lányok az aranyéremnél. Végül 2-1-re nyertek, így a 2020-as kanadai világbajnokság női mezőnyében Magyarország is ott lesz.


– Ez a siker még szorosabbra fűzte a viszonyom Magyarországgal, csapatként kellett játszanunk, hogy ne két- három kulcsjátékoson múljon a siker. Talán ezt tudtam hozzáadni a válogatotthoz – mondta Cortina, aki következő idénytől a német Grizzlys Wolfsburg vezetőedzője lesz. Bár ki tudja, lehet, hogy újra visszatér hozzánk…

– Hatalmas álom volt a feljutás, büszkék lehetünk magunkra – mondta a csapatkapitány, Kiss-Simon Franciska.

A világbajnokság végeredménye: 1. Magyarország 13 pont, 2. Dánia 9 pont, 3. Norvégia 9 pont.

Kapcsolódó Cikkek

 • Matek helyett győzelem a segítség

  Matek helyett győzelem a segítség

  Tizenegy, kilenc vagy öt? A feladvány magától értetődő a fradisták számára, azaz ennyire nő vagy csökken az FTC előnye a MOL Vidi elleni mérkőzés után.

 • Minden idők legnagyobb vb-jét rendezzük!

  Minden idők legnagyobb vb-jét rendezzük!

  Minden idők legnagyobb világbajnokságát rendezi hazánk április 21. és 28. között a Hungexpón. Ráadásul a hazai vb pontosan 40 évvel követi a sportág legnagyobb magyar sikerét, amikor a Jónyer–Klampár–Gergely trió a világot megverve nyerte el a világbajnoki címet csapatban a phenjani döntőben.

 • Tornatörténelmet ír a város

  Tornatörténelmet ír a város

  Eddig a kontinensbajnokság volt a legrangosabb nemzetközi verseny, amelyen a legjobb junior tornászok megmutathatták tudásukat.