2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb Ózd

Színes húsvéti programok a diósgyőri várban

A diósgyőri vár udvara megtelik élettel, izgalommal, és tartalmas szórakozást kínál a húsvéti hosszú hétvégén. Nagypénteken a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend készülődik a János passió előadására. Naponta négy alkalommal rendhagyó vártúrákat is tartanak, amikor az érdeklődők maguk is belecsöppenhetnek a középkori mindennapokba. Az egyes termekben korabeli szereplők mesélnek majd érdekes és izgalmas történeteket.

Nagyszombaton mesteremberek népesítik be a vár udvarát, és a látogatók megleshetik őket munka közben. Mindkét nap itt lesz gyógynövényszakértőnk, aki a fűszerek termében mesél a természet patikájáról, arról, hogyan őrizhetjük meg egészségünket gyógynövényekkel.


Vasárnap és hétfőn a húsvét hangulatát megidéző foglalkozások, tojásdíszítés, csuhézás, gyöngyfűzés, textiljáték- és nyuszikészítés várják az ideérkezőket, és rég elfeledett népi játékok szórakoztatják a legkisebbeket. A gyerekek kipróbálhatják a csigafuttatót, a teknőhorgászatot, a hordóhúzogatót, a középkori kalapdobálót és az ágas mérleget. Megcsodálhatják munka közben a tojáspatkolót, megnézhetik, hogyan dolgozik a fazekas, a kovács, a kosárfonó, a bőrműves és a mézeskalácsos. A jó hangulatról az Agyagbanda és a Számadó zenekar gondoskodik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.