2020. január 25., szombat
Pál

Belföld

Tarlós: Karácsony nyíltan „piszkos alkut” vallott be

Tarlós István a Magyar Hírlapnak adott interjút, amiben beszélt arról is, hogy Karácsony Gergely az irodájában kérte őt arra, ne legyen túl kemény a választási kampány.

A napilapnak adott interjúban Tarlós István közölte, az a döntés született, hogy az e-jegyrendszer csatlakozik az országos hálózathoz, erről jövő szerdán írják alá a megállapodást a belügyminiszterrel. Nagy előnye lesz az új kialakításnak az eredetihez képest, hogy kompatibilis lesz a MÁV rendszerével.


A főpolgármester arra, hogy bár Horváth Csaba az ATV-nek arról tudósított, hogy káosz van, és megbénult Budapest az északi szakasz felújítása miatt, az alábbiakat mondta.

– Horváth Csabáról a történtek után az ATV riportere már elmondta a véleményét, ahhoz semmit nem tudok hozzátenni. Az előjelekből és jelentésekből úgy tűnik, zavarmentes lesz a déli szakasz forgalomszervezése is. Nyilván nem annyira kényelmes és jó, mint amikor a metró jár, de ez nem csoda, hiszen utóbbi kapacitása lényegesen nagyobb, mint a csuklós buszoké – hangsúlyozta Tarlós István.


A Magyar Hírlap felemlítette, hogy a legutóbbi Fővárosi Közgyűlésen a napirend előtti vitában hosszas adok-kapok zajlott a parkolási rendszer átalakítása kapcsán. Érdekes volt, hogy Karácsony Gergely, Zugló polgármestere – aki egyébként a leginkább érintett parkolási ügyben – nekiment a szocialistáknak, annak a pártnak, amelynek a támogatásával indul a főpolgármesteri címért. Úgy fogalmazott, nem érdeke az ellenzéknek, hogy a parkolási botrány téma legyen. Mit értett ez alatt? – tették fel a kérdést a főpolgármesternek.

– Karácsony polgármester úr mintha egyáltalán nem gondolná meg a szavait. Például azzal próbálkozik, hogy én is vitában állok a miniszterelnökkel parkolás ügyében. Igen ám, csak az a vita arról szól, hogy a feladat a fővárosé legyen-e vagy a kerületeké, illetve én nem vádoltam „piszkos alkuval” a miniszterelnököt – mondta Tarlós István. Ennek nincs ok-okozati összefüggése azzal, hogy Zuglóban, helyben milyen szerződéseket kötnek. A XIV. kerületben nem az a baj, hogy Budapesten nem egységes a parkolási rendszer. Az éppen elképzelhető, hogy a Zuglóból érkező számok pontatlanok, abban az értelemben azonban egybehangzóan igaznak tűnnek, hogy a kerület egyedülállóan veszteséges, és durván magasak a költségei. Míg a polgármesterek jelentései szerint a többiek nyereségesek. De az igazi baj az, hogy Karácsony nyíltan „piszkos alkut” vallott be Zuglóban, a televízióban megnevezve az MSZP-t is, tehát a jelölő pártját. Azt is nyíltan bevallotta, hogy tudott róla, mégis aláírta szó nélkül, és nem is szavazott ellene. Ráadásul hozzátette, hogy ha ő ellene szavazott volna, ki kellett volna rúgnia a jegyzőjét. Tudja Karácsony, miket mond ezekkel? A tetejében közli, hogy a testület kilencven százaléka „szembejön” vele. Ez annyit tesz, hogy a huszonegy képviselő közül összesen kilenc fideszes, nesze neked teljes ellenzéki összefogás. Ez az, ami védhetetlen. Karácsony megnyilvánulásai bizonyos értelemben kezdenek a 2014-es ellenzéki főpolgármester-jelöltre, Falus Ferencre emlékeztetni. De a főorvos legalább nem mutogatott férfiatlanul, válogatás nélkül mindenkire. Karácsony állítólag büszke arra, hogy „neki úgyis megbocsátanak”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek